Media

Scripta fuseert met Zhomer en gaat internationaal

Maarten Hafkamp, redactie | 9 oktober 2017, 8:33

Don Akkermans wordt partner naast Henk Jacobs en David Vink.

Scripta fuseert met internationaal uitgeefbedrijf Zhomer. Vanuit haar hoofdkantoor in Aken, Duitsland, exploiteert Zhomer internationale uitgeefmerken in business- (Elektor) en consumer electronics - het magazine FWD en websites als hifi.nl . In Nederland is het gespecialiseerd in de wereld van de filantropie, met platform De Dikke Blauwe (onder hoofdredactie van Charles Groenhuijsen) en contentmarketingbureau Lenthe.

Managing partner Henk Jacobs verkoopt alle aandelen Scripta aan Zhomer, waarna Jacobs, de onlangs toegetreden managing partner David Vink en Zhomer-eigenaar Don Akkermans partner worden in de nieuwe groep. 

Scripta werkte al samen met Lenthe en was ook contentmarketingbureau voor de uitgeeftitels Elektor en FWD.

Alle contentmarketingactiviteiten van de groep worden ondergebracht bij Scripta, dat onder leiding blijft van Vink en Jacobs. Ook krijgt Scripta per direct een kantoor in Aken, om van daar uit klanten als Elektor en Messe München te bedienen. Het hoofdkantoor blijft in Amsterdam. Lenthe en De Dikke Blauwe nemen hun intrek in het Scripta-pand aan de Nieuwe Herengracht.

Contentecosystemen
Scripta wil inzetten op het ontwikkelen van zogenoemde contentecosystemen: de samensmelting van offline, online, social, digital marketing, event marketing en publishing. Daarbij worden functionaliteiten als advanced tagging, bannering, e-commerce, CRM, geautomatiseerde site -en magazinecreatie en push & pullmanagement gebundeld.

Op de foto: Jabobs (links) en Vink.
Fotografie: Suzanne Blanchard

Over de auteur

Maarten Hafkamp

Reacties op dit artikel (2)

Comment author avatar
Avatar

Wim Tjaberinga

(9 oktober 2017, 13:01)
Don, Henk en David, gefeliciteerd met deze mooie move! Goede richting ook, die van content ecosystemen. Daarbij mis ik nog wel de twee allerbelangrijkste elementen: dialoog en content co-creatie. Krachtig instrumenten om echte customer engagement te krijgen. Succes!
Avatar

Koos. Guis

(10 oktober 2017, 9:27)
Don, Henk en David: het is zo ver! Ik weet zeker dat jullie er iets moois van gaan maken!

Heel veel succes!

Gerelateerde items Scripta Media David Vink

Meer in channel Media

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Adfo Events

Populaire blogs