Topman P&G: 'We willen anders gaan samenwerken met bureaus'

Het concern wil naar meer 'open sourcing' van projectwerk. Dat is een waarschuwing aan de bureaus die het concern nu inschakelt.

Topman David Taylor zei dat vandaag tijdens een beleggerspresentatie in New York.

Taylor zei dat 'zijn' P&G nog eens 300 miljoen gaat besparen op bureaukosten voor het huidige fiscale jaar, dat eindigt op 30 juni. Dat is een bevestiging van de aankondiging vorige maand dat het 50 procent van zijn bureaus wil schrappen en meer in eigen huis wil gaan doen. Nu voegt de chairman-ceo er aan toe dat het op een andere manier met bureaus wil samenwerken en dat hoeven niet de bestaande bureaus te zijn.

Bureaus moeten sneller, slimmer en transparanter werken om weer een aantrekkelijke partner te worden, zo is de trend.

P&G heeft het aantal bureaus in vier jaar tijd al met 60% teruggebracht, van 6000 naar 2500. Dat levert een besparing op van 750 miljoen dollar. 

Unilever
Ook concurrent Unilever kijkt naar de bureaukosten. Vorig jaar kondigde het Brits-Nederlandse concern aan dat het de kosten wilde verlagen met 2 miljard euro, nadat het overnamebod van Kraft Heinz was afgeketst. Unilever schrapte daarom vorig jaar de helft van de drieduizend bureaus waarmee het internationaal werkt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie