Belgen schamen zich dood voor hun onnavolgbare corona-persconferentie met 93 slides

Premiers en ministers lieten drie uur op zich wachten waarin ze steggelden over het uiterlijk van de powerpointpresentatie.

Beeld uit de persco van de Belgische Veiligheidsraad

Waar Nederland deze week het moest doen met Mark Rutte en Jaap van Dissel hebben onze zuiderburen de Nationale Veiligheidsraad. Gisteren gaf die een persconferentie over verlichting van de lockdown

De raad liet eerst even op zich wachten, pas om 22 uur was hij klaar om de maatregelen toe te lichten. Reden: premier Wilmès wilde de besluiten illustreren met slides – maar liefst 93 stuks.

De drie laatste uren van de Veiligheidsraad gingen op aan discussie over hoe die eruit moesten zien. Veel hielp het niet: ze waren volkomen onleesbaar voor wie de persconferentie volgde.

Op sociale media gingen de Belgische kijkers los op zoveel amateurisme. Dat ging met de nodige humor en schaamte. Er klopte helemaal niets van; twee gebarentolken die heel dicht bij elkaar hun werk deden, net zoals premier, vice-premiers en ministers die vlak naast elkaar achter de tafel zaten.

Bovendien sprak de premier volgens veel Vlamingen onverstaanbaar Nederlands, was het sowieso een ratjetoe van talen, onleesbare opmerkingen, grafische probeersels en tikfouten.  .

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Evert van Wijk
Deze persconferentie is een afspiegeling van de onbestuurbaarheid waarin dit land is terecht gekomen. Met zijn 6 regeringen en evenveel ministers van volksgezondheid die allemaal hun geursporen willen achterlaten is dit allang het nieuwe normaal in dit landje dat hard op weg is het Griekenland aan de Noordzee te worden...
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie