Premium

Communicatiebazen zijn invoelende mensen, steeds meer

Resultaten ‘s werelds langstlopende empirische studie over strategische communicatie en public relations stemmen tot nadenken.

Shutterstock

In de vraag en vooral de antwoorden zit wellicht meer verscholen dan je op het eerste gezicht zou verwachten. De vraag: bezitten de leidinggevenden in communicatie over inlevingsvermogen, empathie?

Jazeker, zegt bijna driekwart van de Europese communicatieprofessionals. Ruim de helft (56,7%) vindt dat in het het afgelopen jaar zelfs is toegenomen.

De meest invloende leidingevenden zijn te vinden in de bureauwereld en bij non-profitorganisaties. De minst empathische bazen komen we tegen bij de overheid, dat er echt in negatieve zin uitsteekt.

Groeiende afstand

Misschien verklaart dit ook wel voor een deel de groeiende afstand die veel mensen voelen tussen overheid en burgers de afgelopen tijd. De communicatie zou meer gericht zijn op de beeldvorming van het bestuur zelf dan dat die ten dienste staat van de inwoners, uiteindelijk de primaire doelgroep mag je aannemen. Een tekort aan empathie.

De cijfers zijn afkomstig van het jaarlijkse onderzoek van de Europese club van directeuren communicatie, de EACD, ‘s werelds langstlopende empirische studie over strategische communicatie en public relations. Voor deze European Communication Monitor werden  … communicatieprofessionals in 43 landen ondervraagd.

Advertentie
advertisement
empathie leiders

Daar kwamen enkele opvallende conclusies uit naar voren, bijvoorbeeld op het gebied van  diversiteit, gelijkheid en inclusie. Deze beïnvloeden wereldwijd het beleid en de communicatie van organisaties, maar toch zegt slechts een op de twee communicatieprofessionals in Europa de wereldwijde trends en discussies op dit gebied op de voet te hebben gevolgd.

Ook blijkt dat weinig communicatieafdelingen de transformatie naar geavanceerde technologie hebben ondergaan. Structurele barrieres in de organisatie worden geïdentificeerd als het belangrijkste obstakel voor snelle transformatie.

Mentale gezondheid

Een ander punt dat aan bod kwam in de monitor is hoe tevreden communicatieprofessionals zijn in hun werk. Meer dan de helft geeft aan tevreden te zijn met de huidige functie, maar één op de vier is desondanks van plan om naar een andere baan te solliciteren.

Jongere communicatieprofessionals zijn minder tevreden; ze tonen minder betrokkenheid en hebben een hogere intenties om van baan te veranderen in vergelijking met oudere collega's

Misschien dat de  werkdruk daarmee heeft te maken. Velen voelen zich uitgeput  aan het einde van een gemiddelde werkdag, toch geeft een ruime meerderheid aan het werk aan te kunnen.  

Vrouwelijke communicatieprofessionals hebben meer kans op psychische problemen. Ook geven ze aan minder betrokken te zijn bij hun organisatie dan mannen. De betrokkenheid bij het werk zelf is bij beide groepen even groot.

mentale gezondheid

Externe advisering in communicatie:

De meeste communicatieprofessionals n Europa vinden dat er meer behoefte is aan extern advies. Tegelijkertijd geeft 63,9% van de
respondenten aan dat de adviesbureaus steeds meer steeds gediversifieerder en complexer zijn. Bovendien vindt 60,1% dat het waarborgen van de kwaliteit van extern advies  steeds moeilijker is.

Een ruime meerderheid (67,8%) steunt het idee dat er overkoepelende kwaliteitsnormen voor consultants en communicatieadviseurs zouden moeten komen

Salaris

En dan npg even het geld, ook niet onbelangrijk. Wat verdienen de communicatieprofessionals in Europa? Het blijkt dat Nederlandse beogfenaren er niet al te slecht vanaf komen. Weliswaar zit Nederland niet bij de absolute top als we het aandeel zien van professionals met een inkomen van 150 duizend euro en meer, maar in de categorieen daaronder scoort Nederland goed. 

salarissen
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Davina Claire
Hallo dames en heren; Heeft u binnen 24 tot 48 uur een snelle lening nodig? Als je antwoord ja is, raad ik je aan om een ​​lening aan te vragen bij Novelty Finance.

NOVELTY FINANCE biedt financiële oplossingen. We bieden allerlei soorten leendiensten (persoonlijke lening, zakelijke lening en vele andere). We bieden ook flexibele en meerdere leningopties, waaronder beveiligde en ongedekte leningen, langlopende en kortetermijnleningen die zijn afgestemd op uw financiële behoeften.

✓ Eenvoudige goedkeuring
✓ Flexibele aflossingstermijn 6 - 360 maanden
✓ Zeer handig - U kunt een lening aanvragen op uw geschikte plaats en tijd.
✓ Direct toegang tot uw geld na goedkeuring.
✓ Gesubsidieerde rente (3% per jaar)
✓ U wordt niet gehaast om de lening terug te betalen, u krijgt de tijd om met de terugbetaling van de lening te beginnen.
✓ Geen verborgen kosten
✓ Je wordt door het hele proces begeleid

Hoe toepassen:
Een lening aanvragen bij ons gaat snel en eenvoudig!
Stuur ons uw leningaanvraag via;
E-mail: {noveltyfinances@gmail.com}
Bel of sms ons via WhatsApp via: +447915601531.
Voorwaarden zijn van toepassing.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
emily keeton
Bent u op zoek geweest naar financieringsopties voor uw nieuwe huisaankoop, bouw, onroerendgoedlening, herfinanciering, schuldconsolidatie, persoonlijke of zakelijke doeleinden? Welkom in de toekomst! Financiering gemakkelijk gemaakt bij ons. Neem contact met ons op aangezien we onze financiële dienst aanbieden tegen een lage en betaalbare rente van 3% voor lange en korte leentermijnen, met 100% garantielening. Geïnteresseerde aanvragers moeten contact met ons opnemen voor verdere procedures voor het verwerven van leningen via: joshuabenloancompany@aol.com
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie