Econoom Marieke Blom wint award voor beste vrouwelijke expert in media in 2020

Hoofdeconoom ING Nederland wint  de twaalfde landelijke Vrouw in de Media Award.

Marieke Blom tijdens een optreden bij Op1

Hoofdeconoom ING Nederland, Marieke Blom, is de winnaar van de twaalfde landelijke Vrouw in de Media Award 2020, die uitgereikt wordt aan degene die zich het beste heeft geprofileerd als vrouwelijke expert.  

Blom was één van de veertien genomineerde vrouwelijke deskundigen voor de landelijke award. Samen met spoedeisende hulparts Heleen Lameijer en restaurator Abbie Vandivere kreeg ze de meeste stemmen.

Advertentie
advertisement

De jury koos uit de top drie unaniem voor Blom, omdat ze haar expertise breed heeft gedeeld in de media, van radio, televisie, kranten en podcasts tot internet en sociale media.

Baken van rust in hectisch jaar

Blom is volgens de jury in haar optredens een baken van rust in de hectiek die 2020 kenmerkte. Blom weet ingewikkelde economische onderwerpen op een heldere manier voor een breed publiek toegankelijk en begrijpelijk te maken. 

Blom kreeg de award, een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt, virtueel via Zoom uitgereikt door de vorige prijswinnaar Iva Bicanic, landelijk coördinator Centrum Sexueel Geweld.

Van Daphne Schippers tot Neelie Kroes

Eerder werd de award gewonnen door onder anderen Daphne Schippers (2016), longarts Wanda de Kanter (2015 en 2014), Arabist Petra Stienen (2011), de politici Femke Halsema (2010) en Neelie Kroes (2009). 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie