Hugo de Jonge geeft Maarten van Rossem ervan langs met ‘dikke ikke-tweet’

Bewindspersoon vindt voorkruip- vaccinatie van 77-jarige nationale brombeer 'het laatste wat we nu kunnen gebruiken'.

Met een ongewoon harde en op de persoon gerichte tweet heeft minister Hugo de Jonge gereageerd op het nieuws dat historicus Maarten van Rossem een coronavaccinatie voor zichzelf en zijn vrouw heeft geregeld zonder daarvoor de GGD-uitnodiging af te wachten. ‘

Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken...egoïsme is wel het laatste wat we nu kunnen gebruiken’, tweet De Jonge.

Telegraafkop

De 77-jarige Van Rossem vertelde in Maarten De Podcast dat hij en zijn vrouw snel de eerste injectie krijgen, 30 april volgt de tweede, meldt de Telegraaf. De krant heeft op zijn Telegraafs een nogal suggestieve kop boven het stuk gezet: ‘Maarten van Rossem regelt zelf vaccin, GGD reageert: ‘Schandalig’’.

Dat doet vermoeden dat de nationale brombeer op een dark-web of ander illegaal verkoopkanaal aan het shoppen is geweest. Dat is allerminst het geval. Van Rossem had van een kennis de tip gekregen om met de afsprakenlijn van de GGD te bellen, 0800 7070. Na een paar telefoontjes, enige volharding en boos worden lukte het de Utrechtenaar om in het nabijgelegen Driebergen een afspraak te maken ‘wat aantoont wat een waardeloze, totaal chaotische organisatie dat is’, volgens Van Rossem.

Advertentie
advertisement

'Schandalig' voordringen

Een woordvoerder van de GHOR/GGD zou volgens de Telegraaf het ‘’wel echt schandalig’ noemen dat Van Rossem ’lijkt te suggereren dat je kunt voordringen bij ouderen’. Van Rossem zou overigens sowieso al snel een uitnodiging voor een afspraak hebben ontvan gen, zijn leeftijdscategorie komt nu aan de beurt, meldt de woordvoerder.

 

Minister Hugo de Jonge vond het desondanks een daad van zelfzucht van Maarten van Rossem en slingerde dat via de Twitter de buitenwereld in:

Plaats als eerste een reactie

Advertentie