Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie opnieuw opgetuigd nu virus weer oplaait

Op 1 juli werd het NKC ontmanteld toen corona op zijn retour leek, nu wordt het weer opgetuigd.

Het kabinet heeft naast de maatregelen die het in de persconferentie van dinsdagavond aankondigde ook besloten om het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie (NKC) weer te activeren, met ingang van woensdag.

Het NKC coördineert de pers- en publiekscommunicatie van de Rijksoverheid tijdens deze coronacrisis. Het deed al eerder dienst na het uitbreken van de pandemie, maar werd eind juni ontmanteld toen het virus op zijn retour leek. De programmadirectie Communicatie Covid-19 nam de taken over, tijdelijk naar nu blijkt.  

Het NKC maakt deel uit van de zogeheten nationale crisisstructuur en kent z'n basis bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Het wordt samengesteld op basis van de aard en omvang van een crisis.

Tientallen ambtenaren zullen vanuit het NKC extra slagkracht bieden in de communicatie over de aanpak van het coronavirus. Ook zorgt het kernteam voor samenwerking tussen de departementen, regionale overheden, koepelorganisaties

De overige onderdelen van de nationale crisisstructuur, zoals de Interdepartementale Commissie Crisisbeheersing (ICCB) en Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCB) zijn niet in werking gesteld.

Lees hier het rapport Alleen samen - COVID-19 beleefd vanuit het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie, waarin de inzet tijdens de eerste coronagolf werd geëvalueerd.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie