Randstad-banen in Second Life

Randstad heeft gisteren een vestiging geopend in Second Life. Er zijn verschillende vacatures waarvoor werkzoekenden worden gezocht. Er wordt uiteraard betaald in Linden dollars.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De virtuele vestiging is identiek aan Randstad vestigingen in de echte wereld. Na binnenkomst schrijft de kandidaat zich in. Er volgt een intakegesprek met de intercedent waarna de kandidaat aan een potentiële werkgever wordt voorgesteld.

Anders dan in de echte vestigingen kunnen werkgevers en werknemers elkaar beoordelen, via een speciaal ‘rating-systeem’. Zo raakt een goede werkgever steeds meer in trek en kunnen getalenteerde werknemers telkens hogere eisen stellen.

De Randstad vestiging in Life biedt ook echte banen, met een salaris in euro’s. Er zijn onder meer twee functies vrij voor avatar bij ABN Amro. Hierbij gaat het om het besturen van de virtuele hostess Amber, die bezoekers aan de bank op internet en Second Life verwelkomt en wegwijs maakt. Daarnaast heeft het advocatenkantoor Faasen & Partners een vacature voor een juridische secretaresse/parttime avatar.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie