Rituals onder vuur na samenwerking met 'zwevende antivaxx-zusjes' Van Lexmond

Merk staat achter Lieke en Jetteke van Lexmond: 'Maan toont ons met haar eeuwige cyclus dat elk begin en einde met elkaar verbonden zijn'

Rituals is onder vuur komen te liggen na een samenwerking met Lieke en Jetteke van Lexmond. Het merk introduceert een Moon Calendar, samengesteld door de zussen die ‘leven volgens de maancyclus’.

Op sociale media spraken veel mensen hun verontwaardiging uit over de stap van Rituals. Lieke van Lexmond toonde zich eerder kritisch op coronavaccinaties, en de invloed die zij en haar zus ze de maan toerekenen is ook hoogst discutabel.

Zo verklaarden beiden de bestorming van het Capitool van 6 januari dit jaar aan de hand van de sterren: ‘Mars verplaatste naar stier’, zeiden de Van Lexmonds toen. ‘Dat is echt een pittige transitie en dan zie je zoiets als wat we gisteren hebben gezien op het nieuws.’

Betekenisvolle momenten creëren

Op vragen waarom het merk zich aan de twee zussen en hun denkbeelden heeft verbonden, antwoordt Rituals op Twitter dat het de Moon Calendar goed vindt passen bij het merk. Rituals: ‘Betekenisvolle momenten creëren en mensen helpen rust te vinden in hun drukke leven. Dat vinden wij erg belangrijk’.

En: ‘Wij staan achter de Moon-Sisters voor hun grote liefde voor de kracht van de maan. Want de maan toont ons met haar eeuwige cyclus dat elk begin en einde met elkaar verbonden zijn.’

Ook Adformatie benaderde Rituals, dat alleen per email persvragen wenst te ontvangen. Het merk heeft nog niet geantwoord. 

Intussen zwelt de kritiek aan.

Advertentie
advertisement

Reacties:

Jan van der Zanden
Willen de anti-zweef-teven zich er wel rekenschap van geven dat de maan de getijden veroorzaken, dat de "maanstonde" (menstruatie) niet voor niets zo heet. En dat er nog talloze biologische verschijnselen (sapstromen in bplanten) gelinkt zijn aan de maan?
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie