Rough Trade opent... platenzaak!

Muziek is beleving, meent Rough Trade en opende daarom 25 november een platenzaak in dit digitale tijdperk.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Platenmaatschappij en van oorsprong Londense muziekretailer Rough Trade durft het aan om een fysieke platenzaak, haar eerste Amerikaanse flagshipstore, te openen in de New Yorkse wijk Brooklyn.

De winkel is 15.000 vierkante voet groot en onderverdeeld in verschillende kleinere winkeltjes (van verschillende merken), als een soort marktkraampjes. Er is een concertzaal met bar waar zo’n 250 mensen in kunnen.
Nieuwe cd’s en vinyl zijn te koop, net als muziekapparatuur, koptelefoons, boeken over muziek.

Oude zeecontainers maken onderdeel van het interieur uit.

Er is zelfs een zeecontainer, de Guardian Green Room genoemd,  waar de Britse krant The Guardian actief in is met touchscreen displays waar bezoekers Guardian-artikelen over muziek kunnen lezen en ‘kunnen communiceren met de buitenwereld’, zoals Gizomodo het omschrijft.

(Voor foto’s van de winkel, zie )

‘De nadruk moet komen te liggen op muziek als kunstvorm en niet zozeer als koopwaar, zei Rough Trade co-president Stephen Godfroy tegen .

Rough Trade kwam zo’n tien jaar geleden in financiële problemen en werd overgenomen door het grotere BMG en is nu onderdeel van Beggar’s Group en draait vrij goed. In april dit jaar werd het nog uitgeroepen door  als Britse ‘Retail Brand of the Year.’

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie