Premium

Verhuizing Veen Media naar pand moeder VBK 'geen bezuinigingsoperatie'

Hylke van der Meer (ex-directeur bij WPG Media) is interim directeur.

Veen Media - met titels als Opzij, Filosofie Magazine en Historisch Nieuwsblad - verhuist per 1 maart dit jaar naar het pand van moederbedrijf VBK uitgevers in Utrecht. VBK-directeur Wiet de Bruijn bevestigt dit aan Adformatie.

Veen Media was sinds slechts enkele jaren gevestigd in een pand aan de Amsterdamse Danzigerkade.

Domeinen
Volgens De Bruijn worden er met het verhuizen van Veen Media &;uiteraard ook kosten bespaard&;, maar dat is volgens hem niet het primaire doel. De uitgever wil de boeken- en tijdschriftendivisies weer bij elkaar brengen omdat men veel meer &;vanuit domeinen&; wil gaan werken. &;Denk aan boeken over filosofie gekoppeld aan Filosofie Magazine.&;

Hylke van der Meer krijgt als tijdelijk directeur van Veen Media de taak de domeinstrategie verder uit te stippelen. Van der Meer vertrok bij Weekbladpers, waar hij eenzelfde strategie voorstond. Wel wordt nog gezocht naar een toekomstige directeur. Die volgt dan officieel Leo Schaap op, die i zijn vertrek aankondigde.

Medewerkers
Volgens De Bruijn verhuizen de &;makers van de verschillende tijdschrifttitels&; mee. Op geruchten dat de bladentak het moeilijk heeft - en met name  het in 2014 van Weekbladpers overgenomen Opzij - geeft hij geen commentaar.

Advertentie
advertisement
premium

Word lid voor € 1,-

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan en betaal € 1,- voor de 1e maand.

Ja, ik wil lid worden

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie