We Are Pi maakt campagne voor TEDxAmsterdam 2014

De zesde editie van TEDxAmsterdam vindt plaats op 28 november in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Gister lanceerde TEDxAmsterdam z’n campagne, gemaakt door We Are Pi.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Zoals elk jaar vraagt TEDxAmsterdam een creatief bureau om een campagne te verzorgen. Dit is de derde keer dat TEDxAmsterdam samenwerkt met We Are Pi. Het idee achter de campagne begon met een quote van de Ierse kinderboekenschrijver C.S. Lewis: “The future is something which everyone reaches at the rate of 60 minutes an hour, whatever he does, whoever he is.” Op basis van dit idee ontwikkelde We Are Pi ‘The Human Clock’. Barney Hobson van We Are Pi: “One pair of hands tells the time. Many hands make history. The Human Clock is a challenge to unite all of us in seconds, minutes, hours and days, together."Diversiteit
Het idee achter de ‘Human Clock’ is dit: het maakt niet uit wie je bent, waar je woont, welke taal je spreekt of welk geloof je aanhangt. We hebben allemaal één ding gemeen: de tijd die we delen. De ‘Human Clock’ wil aandacht vestigen op de diversiteit van de mensheid door zoveel mogelijk gezichten te verzamelen in een zich immer ontwikkelend tijdsbeeld. Elk ge-upload portret staat voor één seconde.

De uitdaging
Inmiddels is de achterban van TEDxAmsterdam en de volgers van de wereldwijde TEDx-gemeenschap aangespoord om mee te doen aan met dit iteratieve open source experiment, dat groeit met elke upload. Het doel is om een volle 24 uur te vullen met gezichten over de hele wereld en om daarmee de deelnemers te verenigen in tijd. Dat gebeurt op:

TEDxAmsterdam
TEDxAmsterdam is een jaarlijkse conferentie, in licentie van TED (Technology, Entertainment, Design). Het programma wordt samengesteld onder het motto: ‘Ideas worth spreading’. Het thema van TEDxAmsterdam 2014 is Somewhere in Time. Sprekers dit jaar zijn onder andere Neelie Kroes, David Allen, George Vaillant, Kumi Naidoo, Simon Anholt en Michaele de Prince. TEDxAmsterdam is een gratis evenement op basis van invite-only. Het programma wordt integraal gestreamd en is wereldwijd beschikbaar via .

Opdrachtgevers:
TEDxAmsterdam, Jan Scheele en Carolien Vader

Agency:
WE ARE Pi, Alex Bennett Grand en Sam Speed

Film en fotografie:
100% Halal, Mees Peijnenburg en Maeve Stam
Film editor: Sanne van Hecke
Muziek: Michael Kneebone
Grading: Glassworks


Online platform:
MediaMonks 

 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie