Zelfs de video waarin Coolblue beursgang uitstelt, eindigt met een eindeloze grap

Pieter Zwart heeft serieus nieuws en dat is aan hem te zien. Toch eindigt de video op z'n Coolblues met een disclaimert.

Pieter Zwart kondigt uitstel beursgang aan in video

Alles met een smile? Nou, nu even niet dus. Pieter Zwart, de topman en oprichter van Coolblue, kondigde vanochtend aan dat de beursgang van de elektronicaketen is uitgesteld.

In een video ‘Hallo Coolblue’ers’ laat hij weten de beursgang ‘tot nader order’ uit te stellen. De huidige onzekerheid op de financiële markten ‘schrikt nieuwe investeerders af, met name als het gaat om beursgangen in de e-commerce’, zegt Zwart.

Coolblue zou deze maand de beursgang in Amsterdam maken om met de nieuw uit te geven aandelen zijn verdere groei te financieren. Er zou zo’n 150 miljoen euro moeten worden opgehaald.

(tekst loopt verder onder video)

Disclaimert

Het FD berichtte vorige week al dat Coolblue aan de vooravond van zijn beursdebuut aanliep tegen problemen. De webwinkel zou met een tekort aan personeel kampen, waardoor de winst de afgelopen maanden hard is gedaald. Dat in combinatie met het beurssentiment zou leiden tot weinig appetijt bij beleggers.

Zwart benadrukt in de video dat hij nog altijd het volste vertrouwen heeft in de koers van het bedrijf. Hij eindigt de video met de verwachting dat Coolblue het aller-, allerbeste jaar ooit zal maken. ‘Alleen vandaag even niet met een glimlach. Dank je wel.’

Toch ontbreekt de grap niet, want na Zwarts woorden verschijnt een blauwe ‘disclaimert’ waarin Coolblue nog even fijn losgaat. ‘Alleen voor degene die dit ziet. En derden.’

disclaimert

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie