Blokker verkoopt Intertoys

De nieuwe eigenaar is het Britse Alteri Investors (Alteri).

Blokker Holding verkoopt speelgoedketen Intertoys (ook de winkels van Bart Smit en Toys XL) aan Alteri Investors (Alteri)

Het bedrijf: ‘De speelgoedketen past goed bij Alteri, een gespecialiseerde investeerder in de Europese retailmarkt. Alteri heeft ervaring op het gebied van en zet zich in voor het transformeren en vernieuwen van retailbedrijven met als doel het behalen en behouden van een duurzaam concurrentievoordeel.’

Nextail, de online-organisatie van Blokker Holding die verantwoordelijk is voor de online-activiteiten van Intertoys, zal de dienstverlening aan Intertoys op basis van een service level agreement voortzetten.

In 2015 voegde Blokker Holding de hoofdkantoren van Intertoys (opgericht in 1976) en Bart Smit samen. In juni 2016 maakte Blokker Holding bekend dat Intertoys, Bart Smit en Toys XL zouden worden samengevoegd tot één merk, ‘Intertoys’. De ombouwoperatie van Bart Smit-winkels naar Intertoys is inmiddels voltooid, op 13 winkels in Nederland en de Bart Smit-winkels België na.

Blokker Holding kondigde eerder dit jaar aan alleen door te willen gaan met de winkelketen Blokker door te willen. Leen Bakker is inmiddels al verkocht aan Gilde Equity Management (Kwantum).

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie