Bont is groen

Weer pakweg ‘n miljoen flappies op de tafel gezet afgelopen kerst. Maar wat gebeurt er met die zachte wollige vachtjes van die lieve vriendjes?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Warmt het de pantoffelvoetjes van kleine Chinese weesmeisjes? Of is bont definitief verworden tot een verafschuwd restproduct? Krijgen de überveganisten Volkert van der G. en Marianne Thieme hun gelijk?

Nee, zegt de Canadese Counsel voor Bont. Bont is een fantastisch groen, diervriendelijk en natuurlijk product.
Ze lanceerden daarom onlangs de site .

Bont als het nieuwe status symbool voor de groenen? Een interessante wending! Ze claimen: Bont is het positieve alternatief voor de moeilijk afbreekbaar kunstlederen jasjes van PVC.

De Canadese Fur Counsel voelt zich daarbij gesteund door ex-PETA modellen Naomi Campbell en Cindy Crawford die zijn terug gekomen van hun idealen, en weer reclame maken voor de high-end bontlabels. Een interessante column over de dilemma’s van de bont problematiek stond in de van afgelopen week.

Als we auto’s, huizen, stroom, voedsel, kleding, cosmetica, vissen, hout, events en andere producten een groen label geven. Dan is hoog tijd dat er ook een groen label komt voor bont. Dus marketeers grijpt uw kans!

De praktijk mankepoot er voorlopig achteraan, natuurlijk. De bontproductie blijft voorlopig nog wel zo vervuilend als een schijtende emoe op het witte zijde van de Koning van China.

Volgens de echte 'Groen' specialisten zijn er betere tips om groen gekleed door het te leven gaan. Wil je met je kleding een groen statement maken? Koop dan zo min mogelijk nieuwe kleding. Leuke tip voor Marianne en ook voor Femke Halsema. Ben heel benieuwd.

Zeehondjes doodknuppelen? Ach, dat is ook niet mijn hobby. Maar een bonte colbertje van een diervriendelijk vergast, en copieus, met gedroogde pruimen, afgeblust met cognac, opgediend biokonijntje... mag ik dat kopen? Zonder dat uw kerstdiner alsnog een nasmaak krijgt?

Er is inmiddels zelfs een dappere 'Fur is Green' twitteraar die als tweet naam heeft.
Deel met deze furfashionsta uw mening. Maar eeh...maak het niet te bont!

Advertentie
advertisement
Advertentie