Concertgebouw weigert banieren

Drie banieren met daarop een cellist die met veel gevoel zijn cello speelt - allleen is zijn cello geen cello maar de naakte rug van een vrouw ‒ worden geweigerd door de directie van het Concertgebouw. De fotografie is te bloot.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het affiche is gemaakt door Ruben Steeman van buro RuSt in Amsterdam, in samenwerking met fotograaf Arjan Benning en is de eerste in een serie gemaakt voor het Amsterdam Symphony Orchestra (ASO) getiteld 'muziek die je voelt'. Het ASO speelt op 23 oktober het eerste concert in het Concertgebouw van haar derde seizoen. Vanaf de week vóór het concert zouden er normaalgesproken drie grote banieren aan het Concertgebouw hangen, maar dat gaat nu niet door.

De drie banieren laten drie muzikanten zien, een contrabassist die een staande vrouw als contrabas heeft, de eerdergenoemde cellist en een violiste die de arm van een man bespeelt. Er is bewust gekozen om geen nadruk te leggen op de seksualiteit van de naakte personen.

Erik Gerritsen, hoofd pr/marketing van het Concertgebouw zegt dat het beeld over een grens gaat. Nog niet eerder is zoiets behandeld door het bestuur en dus ook nooit eerder afgewezen. Volgens dhr. Gerritse is het Concertgebouw niet zozeer bang voor reacties van haar publiek, maar is gekeken naar wat het Concertgebouw wil uitstralen, of het 'klassieke' wat het Concertgebouw is niet wordt afgebroken door dit beeld.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie