Facebook gaat reclamevideo's tonen

Na een testperiode gaat Facebook de automatisch afspelende reclamevideo's eind april uitrollen.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Eind 2012 schreef AdAge al over ;s in de Facebook-timeline. Het sociale netwerk ging niet over een nacht ijs, omdat er zorgen waren over de user experience. Het duurde nog een jaar voordat ;s die automatisch afspelen in de timeline. 

Eind april gaan de video&;s breed worden ingezet, eerst voor een selecte groep adverteerders, zo is te lezen in . Facebook is - net als Twitter - op zoek naar meer manieren reclamegeld binnen te halen en hoopt op deze manier geld bij televisieexploitanten en YouTube weg te halen.

Facebook heeft geen specifieke informatie over prijzen naar buiten gebracht, maar wel dat dezelfde meet- en inkoopmechanismes als bij tv-zenders worden toegepast. Het netwerk werkt samen met Nielsen Online Campaign Ratings. Net als andere mediapartijen wordt getarget op leeftijd en sekse. 

Facebook werkt samen met het bedrijf Ace Metrix &;voor een objectieve meting van de kwaliteit van de video in de Facebook-omgeving.&; De 15-secondefilmpje beginnen met afspelen zodra een Facebook-gebruiker in zijn timeline er overheen scrolt. Pas als de gebruiker klikt, gaat het geluid aan. 

Het is nog onbekend wanneer de eerste video&;s in Nederland te zien zijn of wanneer Facebook Nederland het in zijn aanbod opneemt. &;We rollen heel langzaam uit en monitoren hoe mensen ermee interacteren&;, meldt Facebook. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie