Marktplaats voor geld lenen en uitlenen

Consumenten kunnen vanaf vandaag, zonder tussenkomst van een bank, tegen scherpe tarieven geld lenen en uitlenen op een online ‘marktplaats’.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Het gaat om de site . Volgens De Telegraaf willen de initiatiefnemers binnen drie jaar 1 procent van de Nederlandse leenmarkt - geraamd op 17 miljard euro - in handen hebben.

Het gaat om een online 'marktplaats' waar particuliere leners en uitleners elkaar treffen, min of meer zoals kopers en verkopers van spullen dat doen op de populaire veilingsite . Doordat de banken worden uitgeschakeld, kunnen de rentetarieven voor zowel leners als uitleners een stuk voordeliger, zegt directeur Guus Drijver (ex-ABN Amro).
’Banken geven 2 à 3 procent rente op spaargeld en vragen voor een lening doorgaans tussen de 9 en 16 procent. Het verschil verdwijnt in mooie, dure gebouwen en forse bonussen’, zegt Drijver. Hij verwacht dat leners via de nieuwe website ‘zeker de helft goedkoper’ uit zullen zijn en dat uitleners ‘minimaal 100 procent’ meer rendement zullen maken dan via de reguliere kanalen.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie