5 redenen om van Whatsapp over te stappen naar Telegram

De Telegram mobile messaging app staat boven de app store hitlijst sinds algemeen bekend is dat Facebook het populaire Whatsapp heeft overgenomen. Waarom kiezen we nu voor Telegram als alternatief op Whatsapp en hoe werkt Telegram?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

1. Telegram is een gratis app

Voor de iOS gebruiker is dit enigszins nieuw, want voorheen kostte Whatsapp 0,89 euro. Voor vele nieuwe smartphone bezitters was Whatsapp de reden om een smartphone te nemen. Je bespaarde namelijk op je SMS-kosten. Nu is de Whatsapp app ook gratis, net als de Telegram app, maar wat is gratis als je weet dat je data later verkocht kan worden aan partijen als Facebook?

2. Telegram app biedt beveiligde gesprekken

Zodra je de nieuwe Telegram app hebt geïnstalleerd heb je 3 opties in het menu: contacts, chats en settings. Dit is iets overzichtelijker dan Whatsapp. Het verschil is echter dat je bij Telegram bij je ‘Contacts’ een secret chat kunt starten. Oftewel, je kunt versleutelde berichten sturen. Als je een bericht ontvangt op je beginscherm, dan zal je opvallen dat er staat “Een nieuw bericht”, hierbij wordt niet de inhoud van het bericht getoond. Bij niet-secret gesprekken werkt dit wel hetzelfde als bij Whatsapp en zie je wel al een deel van de tekst.

Zelf zeggen zij hierover “Security flaws in popular apps like Whatsapp have gotten a lot of bad press recently, so we made it or mission to provide the best security on the market”. En dit is nog gratis ook. Gezien de populariteit van Telegram is dit iets wat gebruikers willen. Heeft Alexander Klöpping ons toch ergens bewust van kunnen maken?

 

3. Telegram werkt grotendeels hetzelfde als Whatsapp

Bij het opzetten van je account vraagt Telegram naar je 06-nummer, daarna sturen zij jouw een identificatie-code van 5 cijfers of als dit niet werkt, dan word je gebeld. Echt waar.. je wordt gebeld vanuit de Buena Park, CA, Los Angelos. De look-and-feel is voor 95% hetzelfde als Whatsapp, net als de push berichten, laadiconen, typen, etc. Ik verwacht niet dat iemand ook maar enigszins moeite zal hebben om dit te begrijpen.

 

4. Telegram is sneller dan Whatsapp

Wat me opviel bij de beschrijving van de app is dat ze zeggen dat het sneller is dan Whatsapp. Ik moet toegeven, volgens mij is dit ook zo. Het kan ook komen omdat ik nog minder chats heb lopen of omdat we nog niet zoveel data (foto’s etc) is gedeeld, maar het voelt allemaal net iets sneller. Vind ik dit belangrijk? Nou ja, het is wel lekker!

 

5. De andere leuke features van Telegram

Voor de tech savy’s onder ons. Ze doen aan Cloud storage: centraal opslaan van je chats en foto’s/video’s), Group chat & Sharing: tot wel 100 vrienden en gigabyte grote video’s kunnen gedeeld worden. Verder gaan ze net iets slimmer om met data (zeggen ze) waardoor ook bij een hele slechte internetverbinding nog berichten verstuurd kunnen worden. Bekijk hier de volledige lijst op hun website: /

Al met al is het interessant om Telegram te gaan gebruiken. Zelf zie ik elk uur vrienden zich aanmelden bij Telegram. Echter… het is gratis en dat was Whatsapp ook. Elk bedrijf moet geld verdienen, dus de vraag is hoe. Wellicht gaan ze over op de verkoop van ‘Cloud storage’ of andere upgrades van de app. Mocht je toch naar een betaalde variant van Whatsapp willen gaan, kijk dan naar ‘Threema’.

 

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie