#Namespotting Weekly: 'Festivallen!'

Namespotting Weekly: Je wekelijkse dosis naamvermaak geselecteerd door De Naamafdeling.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Op zijn we geen fervente festivalbezoekers Maar de komende maanden is er ook voor ons geen ontkomen aan. Koningsdag is achter de rug, het seizoen is weer geopend. Nederland kan weer festivallen! Alleen In Amsterdam zijn er al ruim 300 festivals. Al zijn we geen festivalfans, de vrolijke openluchtfeestjes zijn een bron van creativiteit. Een naam als  (&;het soepzooitje onder de festivals&;) intrigeert ons bijvoorbeeld al jaren. De &;simpele&; omkering van het woord festival blijkt volgens Joost van Bellen (een van de initiatiefnemers) voor veel mensen toch niet zo duidelijk te zijn. 

Nederlandstalige namen zoals Hemeltjelief, Buiten Westen, Klamme Handjes, Dekmantel, Appelsap, Strafwerk en Pleinvrees voeren de laatste jaren de boventoon. Maar ook andere initiatieven op en rond deze festivals doen niet onder in creativiteit. Deze Namespotting Weekly staat in het teken van bijzonder en opvallende namen in, op en rond festivals.

 

maakt van de hoge nood een deugd. 

 

Vier concepten van The Plees to Be: "Toilet us entertain you!"

 

 is a mobile locker service, to offer visitors of outdoor events more security for their belongings by rentiing a locker to lock their valuables.

 

serveert verse gerechten vanuit een omgebouwde brandweerbus.

 

vindt sinds 2010 plaats op een locatie middenin de natuur. In februari 2015 vond dit winterfestival plaats in Radio Kootwijk.

 

, mobiel gastronomie.

 

Plakplaatjes.

Tentje voor een nacht. Met een gratis blowjob!

 

Swaffelworst

 

Koffie en thee geserveerd vanuit een .

 

Of je Spaanse worst lust

 

Het Vlaamse festival is ontstaan vanuit de jeugdbeweging &;Humanistische Jongeren&;. En als je aan jongeren denkt, dan denk je aan puistjes, pukkels. Logisch.

 

verkoopt zonnebrillen, online en op festivals.  

 

  bereidt &;ongewone&; dieren voor consumptie.

 

In dit geval gezien tijden 3FM Serious Request, maar de &;Plaspartout&;  wordt op steeds meer festival gesignaleerd.

 

Een van de meest besproken festivals van Nederland, het  (tot 2013 Kwakoe geheten) ontstond in 1975 als een door de Surinaamse gemeenschap georganiseerd voetbaltoernooi. Het festival vindt plaats tijdens een aantal weekeinden in de zomermaanden in Amsterdam-Zuidoost. 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie