Ook Subway onder vuur wegens serveren plofkip

Twintig Europese dierenorganisaties voeren actie tegen fastfoodketen Subway: ‘Eat cruelty.’

Subway Eat Cruelty
Open Wing Alliance

Twintig dierenbeschermingsorganisaties uit Europa zijn een campagne gestart tegen broodjesketen Subway. Ze willen dat de fastfoodketen stopt met het serveren van plofkippen. Nederland wordt niet vertegenwoordigd door Wakker Dier, dat retail en fastfoodketens regelmatig het vuur aan de schenen legt, maar Een Dier Een Vriend

Sub of Horror: Broiler Chickens suffering for Subway

Ondraaglijke condities

Een Dier Een Vriend stelt dat Subway haar klanten belooft dat het eten van hoge kwaliteit is en duurzaam geproduceerd is volgens hoge ethische standaarden, maar dat het tegenovergestelde het geval is. ‘De vleeskuikens die op het menu van Subway staan, hebben onder ondraaglijke condities moeten leven en sterven.’ De dierenwelzijnsorganisaties willen dat Subway ‘de hoogst mogelijke welzijnsnormen’ voor kippen gaat hanteren.

De organisaties gaan onder meer acties organiseren tegen de keten op sociale media, die kunnen worden gevolgd via de hashtag #SubwayEatCruelty. Vanaf maandag zullen volgens de dierenwelzijnsorganisaties duizenden activisten over de hele wereld een week lang meedoen aan protesten bij verschillende locaties van Subway. Volgende week donderdag voeren de activisten actie bij het hoofdkantoor van Subway in Amsterdam. Ze gaan daar met een spandoek en een kippenpak staan, aldus een woordvoerder van Een Dier Een Vriend.

 

Bron: ANP

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Andries
Ohh wat erg dat Subway nog steeds vlees van zielige kipjes gebruikt, KFC heeft geloof ik al wel beloofd dat ze stoppen met plofkuikentjes! Echt slecht als zij achterblijven hoor
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie