Plantaardige Whopper nu ook in Nederland te koop

De keten benadrukt dat het de eerste grote fastfoodzaak is die een plantaardige variant van de signature burger introduceert.

olgens de fastfoodketen is de Plant-based Whopper niet van de originele Whopper te onderscheiden.

Burger King verkoopt vanaf deze week ook in Nederland de plantaardige variant van de Whopper. De veganistische versie is net zo duur als die van rundvlees. De burgers worden gemaakt door de Vegetarische Slager, onderdeel van Unilever.

Net zo sappig

De keten benadrukt dat het de eerste grote fastfoodzaak is die een plantaardige variant van de signature burger introduceert. Volgens de fastfoodketen is de Plant-based Whopper niet van de originele Whopper te onderscheiden. Een getoast broodje, gesneden tomaat, sla, (plantaardige) mayonaise, ketchup, augurk en gesneden uien: alles is hetzelfde, behalve dus de plantaardige hamburger, die volgens Burger King net zo sappig is als rundvlees.

Voedselrevolutie

Naast de duurzame Whopper, waarvan de fastfoodketen hoopt dat er jaarlijks liefst 650.000 verkocht zullen worden, zijn er ook Plant-based Nuggets verkrijgbaar, die - niet geheel ontoevallig - onlangs ook werden geïntroduceerd door aartsrivaal McDonald's. 

Hugo Verkuil, ceo van de Vegetarische Slager: 'We zijn trots de nieuwe plant-based Whopper en Plant-based Nuggets aan te kunnen kondigen bij Burger King, mede mogelijk gemaakt door The Vegetarian Butcher. Dit is onze volgende stap in het winnen van de harten van vleesliefhebbers over de hele wereld. Het is ook een volgende stap in de grootste voedselrevolutie aller tijden', schrijft hij op LinkedIn.

De samenwerking tussen Burger King en de Vegetarische Slager ging vorig jaar al van start. Hoewel de plantaardige Whopper toen al in 25 landen te vinden was, moest Nederland nog even geduld hebben. Vanwege de coronacrisis werd de lancering vervolgens opnieuw een paar maanden uitgesteld.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie