Automerken missen afslag: 'Videomarketing laat veel te wensen over'

De content van automerken komt zelden in de zoekresultaten naar boven. Ook de YouTube-kanalen hebben geen substantieel bereik.

Geen enkel automerk heeft zijn videostrategie goed op orde en is daardoor vrijwel onzichtbaar op YouTube. En dat is lastig, want veel consumenten wenden zich juist éérst tot het videoplatform wanneer ze op zoek zijn naar informatie over auto's. Dat blijkt uit onderzoek van YouTube Strategy & Service Agency 5PM.

In de afgelopen periode is video als mediaconsumptie enorm gegroeid. Consumenten zoeken tegenwoordig eerst op YouTube naar informatie van een product. Veel merken zijn zich hiervan bewust en hebben hun marketingstrategie hierop toegepast, door ‘video’ als een van de belangrijkste mediamiddelen in te zetten. Onder meer Gamma, Transavia, ING en Flexa zijn het afgelopen jaar substantieel gegroeid op YouTube.

Advertentie
advertisement

'Er ligt een enorme kans voor automerken'

De automerken blijven achter. Geen enkel merk gebruikt YouTube op een juiste manier, blijkt uit het onderzoek. Vrijwel alle autobedrijven gebruiken YouTube voornamelijk als een advertentieplatform en publiceren te korte content om organisch te kunnen scoren. De zoekmachine laat bij het zoeken naar automerken eerst video’s zien van hobbyisten en publishers, zoals Autovisie. De content van de merken zelf komt zelden in de zoekresultaten naar boven. Ook de YouTube-kanalen hebben geen substantieel bereik en aantal abonnees. Zo heeft Landrover 23.500 subscribers genoteerd. Volkswagen, de nummer twee, komt tot net geen 20.000. Mercedes tikt ruim 15.000 aan en het enige andere merk met meer dan 10.000 subscribers is Renault. Alle andere volumemerken komen rond de 5.000 abonnees uit.

'Opmerkelijk' stelt Jos van den Bergh, Automotive Business Consultant. 'Alle automerken managen traditionele media, Google en Facebook feilloos in hun mediamix, maar er is geen enkel automerk goed te vinden op YouTube. Er ligt een enorme maar wel urgente kans voor de automerken om data, merkvoorkeur en sales binnen te halen via YouTube.'

'Consumenten gaan eerst naar YouTube om informatie over auto’s te zoeken. Automerken kunnen door YouTube serieus te nemen veel efficiënter consumenten bereiken en zichtbaarheid genereren, en hebben daardoor ook meer grip op hun eigen communicatie. Je wilt als automerk toch niet dat een potentiële consument eerst de video van een hobbyist ziet, die misschien wel negatief kan zijn? Met de juiste videocontent, optimalisatie en distributie heb je als automerk je marketingstrategie beter op orde en hou je zo ook controle over je communicatie',  stelt Ronen Wolf, co-founder 5PM.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie