Bob juist brokkenpiloot?

'Niet alcohol maar stoer rijgedrag leidt het vaakst tot ongelukken die door jongeren zijn veroorzaakt. Slechts in 5% van de ongevallen waarin jongeren betrokken zijn is alcohol in het spel, blijkt uit een onderzoek in Rotterdam', aldus de Metro van gisteren.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De Bewust Onbeschonken Bestuurders vliegen nogal vaak uit de bocht, zo blijkt. De vraag is: rechtvaardigt deze 5% de zware mediacampagne?

Of is die campagne er alleen, omdat hij gefinancierd wordt door de de gezamelijke producenten van bier, wijn en gedistilleerde dranken en Koninklijke Horeca Nederland?

Op deze manier proberen zij donquichoteske anti-alcohol strijd te temperen, zodat er in café's alleen een rookverbod komt. En geen alcoholverbod.

Als we mensenlevens willen besparen, en dat willen we, dat moeten we onze communicatiepijlen beter inzetten. Bijvoorbeeld op de 95% die de meeste ellende veroorzaakt: de roekelozen. Wellicht de roekeloze notoire niet-drinkers.

Maar ja, overheid... wie laat je zo'n campagne financieren?

Toch maar de autoindustrie aanspreken op hun verantwoordelijkheid? Met als stok achter de deur de ingesteld op 60 km p/u. En dan 'n campagne met pakkende slagzin natuurlijk: Geen drank maakt meer kapot dan je lief is.

Advertentie
advertisement
Advertentie