Communicatiewetenschap & Mediastudies UvA uitgeroepen tot beste ter wereld

Eerste in de ranglijst van de QS World University Rankings

Communicatie & Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam (UvA) is uitgeroepen tot de beste van de wereld. Dat heeft het Het Britse onderzoeksbureau Quacquarelli Symonds (QS) woensdag bekendgemaakt. 

De UvA is de laatste jaren langzaam opgeklommen in de top van de ranglijst van de QS World University Rankings. In 2015 stond het op een 8e plaats, een jaar later op de 6e plek en vorig jaar eindigde het als 2e, achter de University of Southern California. Dit jaar hebben de twee stuivertje gewisseld.  

Amerika domineert

De ranglijst wordt gedomineerd door Amerikaanse universiteiten. Bij de 10 hoogst geklasseerde zijn  er 7 afkomstig uit de VS, waaronder bekende namen als Stanford en Berkeley. Twee Londense universiteiten complementeren de top-10 

'We zijn ontzettend trots dat we Communicatiewetenschap aan de UvA als discipline wereldwijd zo op de kaart hebben weten te zetten’, zegt  Martine van Selm, directeur van het College of Communication en hoogleraar binnen de groep Corporate Communication. 

Criteria QS

Het Britse onderzoeksbureau QS  rangschikt vakgebieden aan de hand van vier criteria: reputatie onder werkgevers, reputatie onder vakgenoten, citaties en de zogeheten H-index. Bij dat laatste criterium wordt het aantal citaties gekoppeld aan het aantal publicaties. 

QS beoordeelt Communicatiewetenschap en Mediastudies als één vakgebied; aan de UvA vindt het onderzoek Communicatiewetenschap plaats aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en dat van Mediastudies aan de Faculteit der Geesteswetenschappen.

 

Foto: J. Patrick Fischer, via Wikimedia Commons

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie