Geen gokreclame meer op voetbalshirts Premier League

Op dit moment hebben acht Premier League-ploegen de naam van een gokaanbieder op hun tenue staan.

Voetbalscène uit de Premier League

De voetbalclubs uit de Premier League hebben onderling afgesproken vanaf 2026 op de voorkant van hun shirts geen reclame meer te gaan maken voor gokbedrijven. Op dit moment hebben acht van de twintig ploegen uit de hoogste Engelse divisie pontificaal de naam van een gokaanbieder op hun tenue staan. De Premier League zegt de eerste Britse sportcompetitie te zijn die nu maatregelen neemt om reclame voor gokken te verminderen.

De organisatie van de competitie heeft dit besluit genomen na overleg met de clubs en het Britse ministerie voor Cultuur, Media en Sport. Het is de bedoeling dat met ingang van het seizoen 2026-2027 geen enkele club meer een gokaanbieder op de voorkant van het shirt heeft staan. De gokbedrijven mogen met hun logo nog wel op bijvoorbeeld de mouwen staan of op de reclameborden langs het veld.

In Nederland is de markt voor onlinekansspelen sinds 2021 gelegaliseerd. Vrijwel alle clubs uit de Eredivisie sloten sindsdien sponsorovereenkomsten met gokaanbieders. AZ, Fortuna Sittard en FC Volendam hebben een gokbedrijf als hoofdsponsor.

Minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) kondigde vorig jaar aan dat het voor online-gokbedrijven moeilijker wordt om reclame te maken voor hun kansspelen. Zo is er vanaf 2025 een verbod op shirtsponsoring en sponsoring op sportlocaties.

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie