Met miljoenendeal met gedupeerden kan ASR woekerpolispijn achter zich laten

Een historische doorbraak in het woekerpolisdossier opent de weg voor gedupeerden en kan merk-restschade herstellen voor ASR en Aegon.

Een mijlpaal is bereikt in de langdurige strijd rondom woekerpolissen, met een monumentale overeenkomst tussen diverse claimorganisaties en verzekeraars ASR en Aegon. Het schikkingsbedrag van 250 miljoen zal een breed scala aan gedupeerden vergoeden, variërend van enkele honderden euro's tot in uitzonderlijke gevallen tienduizenden euro's. Dit omvat bijna 300 verschillende productvarianten die door de jaren heen door beide verzekeraars zijn verkocht.

De betrokken partijen, waaronder de Consumentenbond, ConsumentenClaim, Wakkerpolis, Stichting Woekerpolisproces en Vereniging Woekerpolis.nl, hebben ingestemd met het stopzetten van alle collectieve procedures tegen ASR en Aegon. Dat lijkt het startschot voor volledig herstel van de jaren geleden opgelopen merkschade.

Sandra Molenaar, directeur van de Consumentenbond, noemt de schikking een mijlpaal en roept andere verzekeraars op om het voorbeeld van ASR te volgen.

Beleggers opgelucht

De beurs reageerde direct op het nieuw. Het ASR-aandeel liet een aanzienlijke stijging zien in de AEX-index op het Damrak. Het aandeel schoot maar liefst 12 procent omhoog na de aankondiging van de schikking, wat de opluchting van investeerders onderstreept.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie