Nieuwe omroep in Utrecht

Stad en provincie Utrecht beschikken sinds maandag met de officiële presentatie van RTV Utrecht over een nieuwe lokaal-regionale omroeporganisatie. De nieuwe omroep komt voort uit een fusie tussen Omroep Utrecht, de lokale radio- en televisiezender van de stad Utrecht, en de regionale zender Radio M.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De beide omroepen maakten de afgelopen twee jaar al gezamenlijk regionale televisie onder de naam Kanaal 9. De nieuwe naam daarvan is Regio TV Utrecht. Radio M gaat voortaan door het leven als Radio M Utrecht en de lokale programma's in de stad Utrecht gaan voortaan de zender op onder de naam Stadsradio en Stads TV Utrecht.

Aan de fusie is vele jaren gewerkt. Toen de zaak op de klippen dreigde te lopen, stelde de provincie Utrecht de subsidiëring van de regionale omroep afhankelijk van het slagen van de fusie.

De algehele leiding van RTV Utrecht is in handen van Paul van der Lugt, de voormalig zendercoördinator van 3FM die onlangs tot radioman van het jaar werd uitgeroepen. De nieuwe omroep heeft geen hoofdredacteur, de redacties staan onder leiding van programma- en redactiemanagers. Van der Lugt staat voor de taak om de verschillende onderdelen van de omroep,> die nu nog gevestigd zijn in Utrecht en Zeist, tot een geheel te smeden. Ook wil hij het bereik van de zenders vergroten.

Bron: ANP

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie