Sponsors The Voice trekken zich terug na berichten seksueel wangedrag

T-Mobile stopt met sponsoring van The Voice of Holland na de berichten over seksueel wangedrag. Ook Lidl staakt zijn sponsoring voorlopig.

Jeroen Rietbergen en Ali B tijdens opnames van The Voice of Holland
Foto: ANP/Laura Oldenbroek

Telecombedrijf T-Mobile stopt met de sponsoring van het tv-programma The Voice of Holland. Dat bevestigt het bedrijf na berichtgeving van RTL Boulevard. Ook supermarktketen Lidl, die eveneens in het programma adverteert, staakt voorlopig de sponsoring. Een woordvoerder van de supermarktketen zegt tegen ANP dat nu het programma is opgeschort daarmee automatisch ook het sponsorschap vooralsnog is beëindigd.

Zaterdag meldde RTL voorlopig te stoppen met het uitzenden van het programma na berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom de show. 

T-Mobile zegt in een verklaring "op basis van alle berichtgeving van de afgelopen 24 uur" het sponsorschap 'per direct' stop te zetten. 'We keuren elke vorm van grensoverschrijdend gedrag af en nemen hier als bedrijf nadrukkelijk afstand van', valt in de verklaring te lezen. Ook spreekt het bedrijf medeleven uit naar alle betrokkenen. Het bedrijf zegt niet in te willen gaan op verdere vragen.

Het is nog niet direct duidelijk voor hoeveel geld T-Mobile en Lidl het programma sponsorden of tot wanneer de sponsorschappen precies liepen. Lidl laat weten geen uitspraken te doen over de duur of het bedrag van het sponsorschap en zegt het onderzoek naar de aantijgingen tegen het programma af te wachten.

RTL zegt in een reactie 'alle begrip' te hebben voor de beslissing van T-Mobile.

De zender laat de aantijgingen onafhankelijk onderzoeken. De verhalen kwamen aan het licht door onderzoek van Tim Hofman, presentator van het BNNVARA-programma Boos. Hij ontving "tal van reacties van mensen die zeggen slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice".

Bandleider Jeroen Rietbergen erkende dat hij grenzen had overschreden en stapte op, maar volgens Boos gaat het om "aanklachten tegen meerdere personen binnen het programma". Tegen coach Ali B is aangifte gedaan, naar verluidt door een oud-kandidaat.

Doofpot

Inmiddels waren twee van de vijftien afleveringen uitgezonden. De schade is fors voor het succesprogramma van John de Mol. Met name de reputatie van het programma is zwaar beschadigd nu blijkt dat de zaak bewust stil is gehouden en in de doofpot is gestopt. Jurylid Anouk maakte zondag bekend om die reden niet meer terug te keren als jurylid.  

Ze zegt na een aantal statements te hebben gelezen en betrokkenen te hebben gesproken wel genoeg te weten. 'Het is gewoon corrupte bende. Ik wil niet werken op een plek waar jarenlang een aantal mannen gewoon misbruik hebben gemaakt van hun positie en waar bewust voor is gekozen het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet', zegt zij in een video op Instagram. 

De berichten hebben impact op The Voice in Nederland, maar ook in de Duitse en Amerikaanse pers wordt het schandaal breed uitgemeten

[Bron: ANP/Adformatie] 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie