Premium

Threads-directeur door het stof om lage kwaliteit posts op het nieuwe platform

De aanbevelingen op Threads storen veel mensen. De directeur belooft beterschap.

Threads en Instagram
Afbeelding: Shutterstock

Meta's nieuwste socialmediaplatform Threads blaast een half kaarsje uit, maar kampt nog steeds met kinderziektes. Denk aan de lage kwaliteit berichten die de app aan gebruikers aanraadt. Veel mensen storen zich zo erg aan de spam of polariserende posts, dat de directeur van Threads nu publiekelijk door het stof gaat.

'Nog veel werk te doen'

Adam Mosseri, topman van Instagram en Threads, meldt in een korte video: 'We willen dat mensen een positieve ervaring hebben op Threads, en we hebben de afgelopen weken een aantal problemen gehad met aanbevelingen van lage kwaliteit. Dingen die niet helemaal in strijd zijn met onze Communityrichtlijnen - waar we content helemaal weghalen - maar die wel een beetje in de buurt van die lijn komen. We werken aan verbetering. Veel ervan zou op dit moment opgelost moeten zijn.'


Veel gebruikers klagen al weken over de slechte berichten die Threads ze voorstelt. Die berichten verschijnen ook in de Instagram-app, met het doel meer Instagram-gebruikers ook naar Threads te bewegen.

Maar mensen zitten niet te wachten op berichten met clickbait-zelfhulptips, oproepen om draagmoederschap en abortus te verbieden en nog meer lage kwaliteit oproepen. Maar weinig Instagram-gebruikers noemen de aanbevelingen relevant. Een groter deel ziet de aanbevelingen juist als een reden om Threads níet te gebruiken, schrijven media als Engadget.

Mosseri snapt dat en zegt dat er 'nog veel werk te doen is.' Maar, belooft hij ook: 'gebruikers kunnen verwachten dat het de komende weken veel beter wordt.' Nogmaals, excuses.'

Over Threads

Threads is in juli uitgebracht als Meta's alternatief voor X (voorheen Twitter). Je kunt op Threads korte tekstberichten plaatsen, eventueel aangevuld met media als foto's. Threads heeft mede dankzij de eenvoudige koppeling met Instagram inmiddels al meer dan honderd miljoen gebruikers, en dat aantal kan verder groeien omdat de dienst pas sinds december in de Europese Unie te gebruiken is.

Vooralsnog is Threads gratis en reclamevrij. Meta wil de app namelijk eerst doorontwikkelen en een groot gebruikersbestand opbouwen. Welk verdienmodel of welke verdienmodellen de techreus voor Threads in gedachten heeft, is nog niet duidelijk.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie