Zuigende vragen – ontduiken is makkelijker dan je denkt

Kijk maar hoe Ted van Leeuwen, voormalig technisch directeur van Vitesse, POWNEWS van repliek dient.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie
 
Zuigende vragen, wie herkent ze niet? Maar hoe ontmantel je deze vragen? Dat is eenvoudiger dan je denkt.
 
Maar niet voor Agnes Kant. Zij liet zich als beginnend politica provoceren door Pim Fortuijn:

Ook haar toenmalige SP-chef Jan Marijnissen kon haar behoorlijk in beweging krijgen:

 

                                                                                     

Hoe kan het beter?
Laatste biechtte een directeur operations me op tijdens een diner:
&;Elke keer probeert Dolf me te pakken, hij daagt me gewoon uit wie de sterkste is. Altijd maar weer die ongefundeerde kritiek: Het gaat toch niet werken, jij zal zeker ook meedoen en eraan verdienen. Ah, natuurlijk, het management heeft dit weer bekokstoofd? Nou, dit gaat echt niet werken hoor. Maar goed ik snap het wel, jij bent ook alleen maar voor omdat jij eraan verdient. Maar nu is het klaar. Eindelijk heb ik vat op die zeikerd. En ik zal het blijven winnen. Je wilt zeker mijn toverformuler weten? Dat mag. Wacht, ik geef je een voorbeeld. Vanochtend nog, Dolf vraagt in de stuurgroep meeting, zo uit het niets, of ik als projectleider wel goed heb nagedacht. Zo uit het niets stelt hij de vraag. Ik zou normaal antwoorden met een tegenvraag. Maar dat helpt nooit bij Dolf.
Dus ik tap uit een ander vaatje: Dolf, je kent me toch? Ik denk nooit na. Van nadenken word je alleen maar moe. Ik doe maar wat.
En ja hoor, ineens is het stil. Bram en Jeroen lachen en Dolfs hoofd wordt vuurrood. Vanmiddag komt ie ineens met de zuigende vraag of ik soms aandelen van de directie heb gekregen. Ik antwoordde: Nee, maar wel een huis op Ibiza. Acht slaapkamers, twee badkamers en een jacuzzi.
Ik heb hem te pakken, die Dolf.&;
 
De Ted van Leeuwen strategie
Wil je je criticasters verrassen en tijd kopen, zoals deze directeur voortreffelijk doet, kijk dan ook eens naar deze video:

Ted van Leeuwen, voormalig technisch directeur van betaald voetbal club Vitesse, dient de POWNEWS-verslaggever van repliek. De vragen die de reporter suggestief afvuurt zijn van de categorie &;Nu een Russische multimiljonair dat clubje van jullie heeft gekocht, heeft u zeker niets meer te vertellen!&;
&;Klopt,&; antwoordde Ted, &;ik ik zet alleen maar koffie&; en &;zo gaat dat hier.&; En tot slot: &;Verder nog vragen?&;
De bevestiging van de suggestie werkt subliem. De reporter is uit het veld geslagen.
 
Deze ridiculisering is zeer effectief. Zuigende vragen zijn passé.
 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie