Arcis koopt PostNL-dochter Spotta

Post NL verkoopt folderverspreider Spotta aan het consortium Arcis. Het merk Spotta blijft bestaan.

Beheermaatschappij Arcis en PostNL hebben een koopovereenkomst getekend voor de overname van PostNL-dochter Spotta door Arcis, een consortium dat bestaat uit 3 partijen met ervaring in de printwereld: Beheermaatschappij Em. de Jong, Print Nerds (Print.com) en Shatho Beheer. De transactie, waarvan geen financiële details bekend zijn gemaakt, wordt naar verwachting voor eind februari 2020 afgerond. Spotta is met 20.000 bezorgers verantwoordelijk voor de bezorging van wekelijks 5,2 miljoen folderpakketten. 

De activiteiten sluiten volgens Stijn de Jong, directeur van Em. de Jong goed aan bij de visie en groeiambities van Arcis. 'Adverteerders ervaren nog steeds de kracht van folders in hun klantcommunicatie. Binnen Arcis kan Spotta zich verder ontwikkelen in de foldermarkt. Omgekeerd kan Arcis door de overname zijn aanbod voor klanten vernieuwen en de klantketen efficiënter inrichten. Deze stap volgt na een uitgebreide verkenning van alternatieven en gesprekken in de markt.'

Volgens Resi Becker, directeur Mail NL van PostNL past de verkoop in de strategie van het bedrijf waar de focus ligt op dienstverlener voor post en e-commerce. 

Arcis neemt de aandelen van Spotta in zijn geheel over. De relatie met medewerkers en de contracten en verplichtingen blijven in stand binnen Spotta. Deze week vond de ondertekening van de verkoopovereenkomst plaats. Op korte termijn vindt de daadwerkelijke overdracht van eigendom van aandelen plaats. Het streven is om de verkoop voor het einde van februari af te ronden.

Spotta gaat als zelfstandig bedrijfsonderdeel over van PostNL naar Arcis. Het merk Spotta blijft dan ook bestaan.

 

Over Arcis

Arcis is een consortium van Beheermaatschappij Em. de Jong, Print Nerds (Print.com) en Shatho Beheer. Em. de Jong is een familiebedrijf uit Baarle-Nassau en een grote speler op de Europese markt voor retaildrukwerk. Vanuit vestigingen in Nederland, België en Duitsland verzorgen ruim 1.200 medewerkers drukwerkoplossingen voor klanten. Zo drukt Em. de Jong al jarenlang folders voor de klanten van Spotta. Print Nerds is het bedrijf van Marco Aarnink, oprichter en eigenaar van Print.com. Het online printlabel is inmiddels actief in Nederland, België en Frankrijk. Shatho Beheer is een familiebedrijf dat investeert in innovatieve bedrijfsconcepten en in bedrijven die in de communicatie-industrie actief zijn.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie