Black + Decker vindt z'n purpose in de strijd voor schone lucht

Fabrikant van tuingereedschap roept mensen op om van hun eigen tuin een milieuzone te maken.

Elk jaar overlijden er ruim 12 duizend mensen vroegtijdig door het inademen van verontreinigde lucht en ons land en we leven dertien maanden korter door luchtvervuiling. En niet alleen de houtgestookte kachels en het verkeer zijn hier debet aan, ook gereedschap dat we gebruiken in de tuin stoot fijnstof uit. Een benzine aangedreven tweetakt grasmaaier die een uur staat te draaien, verontreinigt volgens Black + Decker bijvoorbeeld evenveel als een gemiddelde auto die 550 kilometer rijdt.

Open brief
De fabrikant van tuinigereedschap wil een steentje bijdragen aan schoner maken van de lucht, en roept daarom in een campagne mensen op om van hun eigen tuin een heuse milieuzone te maken. Black + Decker hoopt op die manier in totaal 1 miljoen vierkante kilometer extra milieuzone te creëren.

De fabrikant laat het niet bij een campagne. In een open brief aan gemeentelijke overheden en de ministers van Economie en Klimaat, Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Infrastructuur en Waterstaat, roept het de beleidsmakers op om subsidies beschikbaar te stellen die de aankoop van duurzaam en elektrisch tuingereedschap stimuleren. 

Debat
Yves Collette, European Environmental Product Stewardship Manager van Black + Decker, licht toe: 'Verschillende steden hebben in ons land al milieuzones gemaakt. Als we willen, kunnen we samen deze zones uitbreiden en mensen laten genieten van gezonde lucht in hun tuin. Wij willen graag een steentje bijdragen aan het actuele debat rondom gezonde lucht en hebben een alternatief voor benzine aangedreven apparaten die jaarlijks tonnen luchtvervuilende gassen de lucht instoten.”

Op de website mijntuin-MZ.nl kunnen consumenten hun tuin opgegeven als milieuzone.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie