Vijf Nederlandse winnaars bij Webby Awards

Human.co (twee keer), INDG/Momkai, Fabrique en 72andSunny bekroond met 'Oscars voor het internet'

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De Webby Awards - ook wel de oscars voor het Internet genoemd - staan bekend als de meest prestigieuze prijs voor digitaal werk. De allereerste Webby Award werd in 1996 uitgereikt toen het internet nog in haar kinderschoenen stond. Dit jaar was de negentiende keer dat de prestigieuze prijzen werden vergeven. 

Bij de Webbys wordt onderscheid gemaakt in twee hoofdgroepen: "The Webby Award" en "The People&;s Voice Award". De eerste wordt toegekend een expert jury, bestaande uit de leden van IADAS (de &;international academy for digital arts and sciences&;). De tweede is een publieksprijs die door de online community wordt gekozen.

De winnaars
De makers van bewegingsapp Human.co vallen dubbel in de prijzen. Zij winnen een Webby èn Peoples Voice Award voor , een indrukwekkende visualisatie van het bewegingsgedrag van mensen over de hele wereld.  

INDG wint met Momkai een Webby met , een app waarmeee je op simpele manier jouw eigen kamer bouwt in 3D. 

Fabrique valt in de prijzen en gaat naar huis met een Peoples Voice Award voor de nieuwe website die het met technisch partner Q42 maakte voor het .

72andSunny is winnaar van een Peoples Voice Award met het in opdracht van Google gebouwde , welke ook al succesvol was bij de Spin Awards.

Nominaties
Bij de genomineerden waren tien Nederlandse bureaus. DDB & Tribal Worldwide was liefst vijf keer genomineerd (waarvan vier keer met KLM) maar viel desondanks buiten de prijzen.

Tenslotte is er nog een speciale vermelding voor Mobgen in de categorie mobile sites/apps music met .

De Webby Awards worden gekozen uit  meer dan 10 duizend inzendingen in een bepaalde categorie. In totaal zijn er zo&;n honderd Webby&;s te winnen, van Best Automotive Website tot Best Use of Online Media tot Best Mobile Application. Ook prijzen als de Webby Lifetime Achievement Award of de Webby Artist of the Year Award worden vergeven.

Zie hier voor .

 

Advertentie

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie