Creatie & Campagnes

Digital Design Case: Project Schoolkrant

Redactie | 17 september 2015, 11:52

JWT Amsterdam ontwikkelde voor De Persgroep een digitaal platform voor scholen

Met het digitale platform Project Schoolkrant kunnen kinderen op de basisschool een topschoolkrant maken. Door middel van korte how-to filmpjes, animaties en geschreven instructies door gerenommeerde journalisten geeft het platform uitgebreid uitleg over de vijf belangrijkste pijlers van een (school)krant: nieuws vinden, interviewen, fotograferen, schrijven en ontwerpen. Naast de uitleg krijgen de kinderen ook allerlei opdrachten om met deze onderwerpen te oefenen. Aan het einde kunnen ze via het platform de schoolkrant ook daadwerkelijk in elkaar zetten en uitprinten.

Project Schoolkrant is een initiatief van (en is ontwikkeld door) JWT Amsterdam voor zijn klant De Persgroep. De Persgroep stelt het platform gratis ter beschikking aan alle scholen van Nederland, die zich kunnen aanmelden op .

De design director van JWT: ‘Om dit e-learning platform voor kinderen te ontwerpen, hebben we verschillende invalshoeken in interactie en visueel ontwerp verkend. Doel was kinderen spelenderwijs de basisprincipes van de journalistiek bij te brengen, in een kleurrijke en speelse omgeving met gamification technieken.’

De website is ook  geworden.

Credits
Concept: JWT Amsterdam
Illustraties: Patswerk
Productie: Superhero Cheesecake

Elke editie van het magazine Adformatie bevat een pagina met het beste uit de wereld van digital design, geselecteerd door het -initiatief. In het blad wordt verwezen naar deze post in het bijbehorende , waar we extra’s en aanvullende info over de case plaatsen.

 

 

 

 

 

 

Tip: to Dutch Digital Design! 

Check ook de andere digital design cases van Adformatie:

- Case
- Case
- Case ;HP bend the rules&;
- Case
- Case
- Case
- Case
- Case
- Case
- Case

Meer over Dutch Digital Design in .
 

Over de auteur

Reacties op dit artikel (1)

Comment author avatar
Avatar

Daniel

(10 oktober 2015, 15:26)
Schoolkrant maken over tweede kamer doen en dan naar paleis noordeinde en rechtbank gaan

Gerelateerde items Jwt Amsterdam Dutch Digital Design

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs