Waarom videocontent het internet gaat domineren

Facebook wordt steeds belangrijker voor de verspreiding van virale video's.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De opkomst van online video is al langere tijd gaaande. Waarom dit zo is, is niet zo moeilijk voor te stellen: mensen zijn van nature visueel ingestelde wezens.

Videocontent blijft niet alleen langer in het hoofd hangen, mensen kijken ook liever video dan dat ze een tekst lezen. laat zelfs zien dat bijna 60% van de kijkers zich drie etmalen later nog kan herinneren wat er in een video werd getoond en verteld. Bij geschreven tekst is dit slechts 10%. 

In een tijd waarin aandacht voor het product steeds belangrijker wordt, is dit een interessant gegeven. En er is meer, want in 2017 zal liefst 69% van het internetverkeer uit video bestaan, meldt Cisco. 

Niet zo vreemd overigens, want video is overal. Niet alleen kijken we via tv of op desktop computers, maar vooral ook via mobiele apparaten. Niet voor niets zijn de meeste apps video gerelateerd, zoals YouTube, UitzendingGemist, NOS, NU, RTLXL en de NOS.

Facebook stoot YouTube van de troon?
Tv-kijkers zijn online actief tijdens het kijken, vooral met browsen, mailen en het bekijken van social media. Wat dit laatste betreft is Facebook een uitschieter. De meeste reacties op tv-programma’s delen we op Facebook en niet, zoals je zou denken via Twitter.

En nu gaan ze ook nog achter YouTube aan. Facebook wordt een steeds belangrijker platform voor (virale) video, al zijn ze nog lang niet op het niveau van YouTube. 

In de van Unruly Media zien we dat Youtube de Top 10 domineert, maar de eerste populaire Facebook video (‘Hey Minion Fans’, bijna 4 miljoen views) staat al op nummer zes. En ook op acht en negen komen we Facebook video’s tegen met meer dan 3.5 miljoen views. In de  voert Facebook de Top 5 aan.

Kortom, Facebook wordt steeds belangrijker voor de verspreiding van virale video’s.

Iedereen wil een stukje van de taart
Dat online video hot is, blijkt wel uit de investereingen die de grote internetspelers doen. Facebook kocht nog niet zo lang geleden LiveRail en Yahoo nam het platform BrightRoll over. En in Nederland richten RTL Nederland en nu ook SBS/Sanoma de pijlers op de jonge makers van populaire YouTube-kanalen. 

Marketeers zetten sterk in op video. Maar dan niet in de vorm van pre-rolls; die staan onderaan de verlanglijst. Veel meer verwachten ze van interactieve video’s, instructievideo’s en social video’s. Aan de consument zal het niet liggen. Die is al om; tweederde van de Nederlanders kijkt al regelmatig video en dan vooral via tablet en smartphone. 

Wel jammer dat slechts 10% van de lezers zich straks nog kan herinneren waar dit artikel over gaat. Misschien beter om volgende keer een video te maken.  

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Tyson Rock
Hey buddies, there shared thing is very so useful for us. i am also mentioned this http://online-spider-solitaire-.manifo.com entertaining place for all game lovers, i am big fan for this spider and any time to play this most addictive spider.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie