Belgisch bureau Happiness wordt lead-agency voor Marktplaats

Het werkt samen met het nieuwe Nederlandse bureau Higuita van ex-Happiness creative director Niek Eijsbouts.

Karen Corrigan, de ceo van Happiness, en Niek Eijsbouts van Higuita

Het Belgische creatieve bureau Happines is gekozen als nieuwe lead-agency van Marktplaats. Het gaat daarbij samenwerken met Amsterdamse creatieve bureau Higuita.

De moedermaatschappij van Marktplaats, de EBay Classifieds Group Benelux, is tot deze keuze gekomen na een marktverkenning.

Happiness werkt al sinds 2013 voor 2dehands.be, de Belgische tegenhanger van Marktplaats. Het behaalde daar met de campagne ‘Het leven staat nooit stil’ in 2017 een Gouden Effie. Nu krijgt het naast 2dehands.be ook Marktplaats onder zijn hoede.

Mijlpaal en ecosysteem

Karen Corrigan, de ceo van Happiness, noemt het Marktplaats-account een mijlpaal, ook omdat Happiness nu de Nederlandse markt betreedt. Corrigan : ‘We waren dat al lang van plan, maar onze visie is duidelijk: we verspreiden Happiness enkel als er ook business is.’

Happiness stelt voor Markplaats een zogenoemd ecosysteem uit de grond te hebben gestampt. The Good. Het werkt voor de Nederlandse markt samen met het creatief-strategische bureau Higuita, van onder anderen Jorn de Geus en Niek Eijsbouts, dat in oktober vorig jaar werd opgericht.

Eijsbouts was van 2012 tot 2015 al creatief directeur bij Happiness. Daarna werkte hij voor SuperHeroes.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

Advertentie