Dawn gaat verder als Springbok, Inge Ligthart doet stap opzij

Jurian van der Hoeven en Marjolein Huisinga gaan het Amsterdamse bureau leiden. Inge Ligthart wordt adviseur, David Snellenberg blijft ECD.

Jurian van der Hoeven en Marjolein Huisinga
door Jordi Huisman.

Het Amsterdamse reclamebureau Dawn gaat vanaf vandaag verder als Springbok. Met de keuze om als één merk verder te gaan speelt bureaugroep Springbok naar eigen zeggen in op 'de grote uitdagingen van deze tijd' in het marketingvak. 'Die vragen om een geïntegreerde aanpak op het snijvlak van creativiteit, technologie en purpose', meldt de groep.

De rebranding volgt na een fusie tussen Springbok en Dawn in maart 2022. Dawn was in 2020 het eerste Nederlandse reclamebureau dat een B Corp-certificering behaalde.

Nieuwe leiding

De naamsverandering valt samen met het besluit van ceo Inge Ligthart (61) om de rol van 'strategisch adviseur op groepsniveau' op zich te nemen. Ze draagt het stokje over aan Jurian van der Hoeven (30) en Marjolein Huisinga (32), die al langer aan Dawn en Springbok verbonden zijn. Zij zullen per maandag 2 oktober als duo het Amsterdamse bureau gaan leiden; Van der Hoeven als managing director en Huisinga als creative operations director. David Snellenberg (52) blijft executive creative director van Springbok en opereert in die hoedanigheid vanuit Nederland en België.

Ligthart: 'We zijn trots dat we onze opvolging in de eigen gelederen hebben gevonden. Jurian en Marjolein zullen in een nieuwe tijd en op eigen wijze de koers die ooit ingezet hebben voortzetten.'

Met de naamsverandering van Dawn onderstreept Springbok naar eigen zeggen 'de synergie' binnen de bredere groep, waar ook de Vlaamse bureaus Duke & Grace en Make Sense deel van uitmaken. Ook deze bureaus heten vanaf vandaag Springbok. Sammy Colson, ceo van de groep: 'Voor onze klanten verandert er niets, behalve dat we nu als collectief beter in staat zijn de vragen van vandaag, die vaak op het eerdergenoemde snijvlak van technologie, creativiteit en purpose spelen, te beantwoorden.'

Er werken op dit moment 360 mensen bij Springbok. De bureaugroep heeft naast Amsterdam vestigingen in Mechelen, Gent, Brussel en Den Bosch. Vanuit Amsterdam werkt het B Corp-bureau voor klanten als Triodos Bank, UWV, De Baak en Oxfam Novib.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie