Effie Awards 2023 vanaf nu open voor inzending

Vanaf 20 juni is het mogelijk om cases in te zenden voor de Effie Awards, dé vakprijs voor de marketing- en reclamebranche.

Bureaus en adverteerders die een buitengewoon resultaat hebben behaald dankzij de inzet van effectieve marketing- en communicatiestrategieën, worden uitgenodigd om hun cases in te dienen. De uiterste deadline voor het inzenden is op 26 augustus.

Erkenning voor maatschappelijke impact

Dit jaar introduceert de Effie Awards een nieuwe toevoeging binnen de bestaande categorieën: de Maatschappelijke Plus. Dit is geen extra categorie, maar een aanvulling op de zeven categorieën. Met deze toevoeging wil de organisatie merken die een positieve rol spelen in duurzame en sociale ontwikkelingen belonen en erkennen.

Vernieuwing, verjonging en verduurzaming 

Dit jaar vindt de uitreiking van de Effie Awards plaats in Circa Amsterdam, Nederlands eerste circulaire evenementenlocatie. Naast de introductie van deze nieuwe locatie en de toevoeging van de Maatschappelijke Plus, heeft er ook vernieuwing plaatsgevonden in de jury van de Effie Awards. Zo is eerder bekendgemaakt dat er 15 nieuwe juryleden en 4 nieuwe juryvoorzitters zijn toegetreden. Daarnaast is het dit jaar voor het eerst dat juniors met maximaal vijf jaar werkervaring een ‘stageplek’ hebben gekregen aan een van de jurytafels. 

Indienen van cases

Inzenden voor de Effie Awards kan tot en met 26 augustus. Daarna gaan de vakjury's, bestaande uit vertegenwoordigers van zowel bureaus, adverteerders als onafhankelijke onderzoekers, de ingezonden cases beoordelen. Net als voorgaande jaren verloopt het indienen van een case volgens een speciaal kortingsbeleid voor vroege inzendingen. De eerste deadline voor deze korting is op 1 juli, gevolgd door een tweede deadline op 1 augustus. Na de selectie van de vakjury, zal de hoofdjury vervolgens de uiteindelijke winnaars van de Effie Awards bepalen.

De bekendmaking en uitreiking van de awards zal plaatsvinden op 16 november 2023. De kaartverkoop voor de award show zal later dit jaar van start gaan.

Bezoek de website voor meer informatie over de Effie Awards en het indienen van cases. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie