Happy Horizon neemt marketingbureau AdBirds over en breidt zo uit naar zestig landen

Door de overname is Happy Horizon plots niet meer alleen in Nederland maar in zestig landen actief.

Adbirds en Walter van de Wege van Happy Horizon vieren de overname
Afbeelding: Happy Horizon

De Nederlandse bureaugroep Happy Horizon neemt weer een bureau over. Deze keer sluit AdBirds, een global digital performance marketing agency, zich voor een onbekend overnamebedrag aan bij Happy Horizon. Een interessante overname, want AdBirds is actief in meer dan zestig landen. En zo is Happy Horizon niet langer de bureaugroep met zeven hubs in Nederland, maar plots een internationale speler.

Wat AdBirds doet

AdBirds verzorgt onder andere SEA en sociale media, data-analyses, trainingen en uitleg over de privacywet GDPR. Ook ontwikkelt het bedrijf websites en apps.

Het bureau biedt naar eigen zeggen wereldwijde dekking voor grote internationale klanten, waar onder meer LVMH, Puma, Pepe Jeans en Puma bij horen. Een groot deel van het personeel van AdBirds werkte eerder voor Google en Facebook, zo vertelt het bedrijf vol trots. Die medewerkers opereren vanuit tientallen landen - AdBirds doet niet aan grote fysieke kantoren. 

Happy Horizon wil internationaal groeien

Walter van de Wege, ceo van Happy Horizon, verklaart de aansluiting van AdBirds als volgt: 'Deze overname is een grote stap in de internationale groeiplannen van Happy Horizon. AdBirds opereert internationaal met een lokaal karakter. Gespecialiseerde lokale teams die de taal spreken en kennis hebben van de markt, ondersteunen merken om campagnes wereldwijd uit te rollen. AdBirds biedt daarmee wereldwijde dekking voor grote internationale klanten. Samen met hen, zullen we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn met het waarmaken van hun internationale ambities.'

Eerdere overnames

Happy Horizon neemt met regelmaat bureaus over. Vorig jaar voegden bijvoorbeeld marketing- en pr-bureau Vertigo 6 en rapporteringsbureau CF Report zich bij de bureaugroep. Na die overnames communiceerde Happy Horizon een jaaromzet van zeventig miljoen euro uit bijna duizend klanten en had het 550 medewerkers. Vervolgens nam het EF2 uit Veenendaal over, en nu dus AdBirds. Zo groeien het klanten- en personeelsbestand en jaaromzet verder door.

Lees al het nieuws over Happy Horizon

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie