Premium

Op bezoek bij P3 Group: 'Het is hier lekker binnenkomen'

De nuchtere mentaliteit, de grote talentpool, het mooiste art deco-pand van de stad... Voor de P3 Group gaat er niets boven Groningen.

In het voormalige pand van het Nieuwsblad van het Noorden- nu het Dagblad van het Noorden geheten - huist digital marketingbureau Pink Marketing samen met creatieve zus Pünktlich en dataplatform Pexi, P3-Group. Het art nouveau-gebouw is absoluut dé eye catcher van het Groningse Zuiderdiep.

De gevel is van rood Groninger baksteen met vensters met glas-in-lood. Daarboven prijken de wapens van de provincies Friesland en Groningen. De naam van de krant op de tegels – uiteraard ook helemaal art nouveau -spat van de voor- en zijgevel.

Brego Keller (r)
Brego Keller (r) met de Olle Grieze op de achtergrond Beeld: Marijn Scheeres

De begane grond van dit door architect Gerrit Nijhuis ontworpen Rijksmonument uit 1902 wordt gehuurd door Randstad Uitzendbureau, de eerste en tweede verdieping zijn voor de bureaugroep. Brego Keller, managing director, zou het liefst het hele pand betrekken. ‘Die begane grond en het souterrain erbij en je hoeft hier nooit meer weg, maar ik vrees dat de onderburen hier niet zo snel zullen vertrekken.’ En dat is begrijpelijk. Het pand ligt aan de rand van de stad, op loopafstand van al het moois dat deze studentenstad te bieden heeft, lees: kroegen die nooit dicht gaan, de vele terrassen, de Martinitoren (‘d’Olle Grieze’), architectonisch hoogstandje Forum Groningen, met bibliotheek, filmhuis, exposities, restaurant, en studieplekken, om maar een paar perks te noemen.

Genoeg over de verleidelijke omgeving, we gaan naar binnen. De eerste verdieping is vooral kantoorruimte. Een prettig verlichte zaal met een aantal bureau-eilanden die worden afgescheiden door design-room-dividers. In het midden twee glazen vergader- annex stilteruimtes met daarvoor een zithoek met comfortabele banken. Keller: 'Hier komen we - we zijn inmiddels met 70 mensen - iedere laatste donderdag van de maand bij elkaar voor onze town hall meeting waar we elkaar op de hoogte houden van alles wat de moeite waard is te delen. Daarna wordt er boven geborreld aan de bar.’

Pink
Beeld: Marijn Scheeres

De tweede verdieping is een lichte en hoge (zolder)ruimte met houten balken in de nok, met hier ook in het midden, twee vergaderruimtes een zithoek en groot tv-scherm, een aantal werkplekken en een bar. Keller: ‘Dat scherm wordt overigens ook gebruikt voor Mario Kart. Niet geheel onbelangrijk. En hier wordt regelmatig getafeltennist.’ Die tafeltennistafel staat bij de mooiste plek van het hele pand, voor het giga-art nouveau-glas-in-loodraam in vrolijk stemmende kleuren, dat reikt van de vloer tot aan plafond.

op de tweede
Beeld: Marijn Scheeres

Keller is blij met zowel het kantoor als met de locatie. ‘Ik ben, sinds ik vorig jaar september bij P3 ben begonnen, hier gemiddeld twee à drie dagen per week – ik woon in Oostzaan - en ben een beetje verliefd geworden op de stad. Wat ik daarnaast bijzonder vind is dat je in een pand zit met een uitgeversgeschiedenis. Honderdtweeëntwintig jaar later zijn we daar, weliswaar met meer kanalen en technologie, nog steeds content aan het maken. Mooi toch?’

op de tweede
Beeld: Marijn Scheeres

Met voornamelijk in het westen gesitueerde klanten als DPG, Videoland, Qmusic, MediaMarkt en Museumvereniging, is ‘Grunn’ misschien niet de meest voor de hand liggende locatie? Keller: ‘Het werkt in ons voordeel. We staan heel dicht bij onze klanten. Letterlijk. We zoeken ze op, werken veel inhouse. Bovendien biedt Groningen een unieke mix die ons in staat stelt om het beste werk op een fijne manier te leveren. We hebben hier een grote ‘talentpool’, waarin elke generatie is vertegenwoordigd. En natuurlijk de nuchtere mentaliteit. Oftewel, er gaat niets boven Groningen!’

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie