Pakt breidt verder uit met bureau in Zweden voor gamingindustrie

Pakt, voorheen Wenneker Group, wil een ‘serieuze speler’ in de wereld van gaming worden.

V.l.n.r.: Maurice Wenneker, Alexander Aaseby Knyphausen, Maartje van Wijk

Pakt, voorheen Wenneker Group, lanceert zijn tweede bureau in Zweden, genaamd Rabbit's Foot Studio's (RFS). Het productiehuis richt zich specifiek op het maken van content voor de gamingindustrie. Pakt telt nu in totaal acht bureaus, Bsmart is het andere Zweedse bureau.

Met 'launching client' Mojang, bekend van Minecraft, maakt RFS naar eigen zeggen een vliegende start met een team van vijftien specialisten. Bekende namen in de gamingindustrie zoals Laurent Clermont en Robin Peters hebben zich aan het nieuwe bureau verbonden.

De gamingindustrie in Zweden behoort naar verluidt tot de grootste ter wereld en games zijn inmiddels het grootste exportproduct van het land.

Alexander Aaseby Knyphausen, managing director Rabbit's Foot Studios: 'Het hoogst haalbare voor een game is het worden van een 'forever game'. Met een 'modulair productiesysteem' kunnen we op alle relevante kanalen games ondersteunen met de juiste content. Dan moet je denken aan trailers voor nieuwe levels en content gemaakt met influencers binnen de internationale gamingcommunity.'

Maartje van Wijk, co-ceo Pakt: 'Onder de radar werken we al langer voor de gamingindustrie, bijvoorbeeld voor Minecraft. Met dit nieuwe bureau laten we zien dat we de ambitie hebben om een serieuze speler binnen de wereld van gamingcontent te worden.'

Pakt is een 'Europees ecosysteem' van acht productiebureaus, waar in totaal 135 specialisten werken. Onderdeel van Pakt zijn de bureaus Wenneker (Amsterdam en Gent), Nosh, Peek, Crush, Explained, Volstok, Bsmart en Rabbit’s Foot Studio’s, die zijn verspreid over Nederland, België en Zweden. Maurice Wenneker en Maartje van Wijk, afkomstig uit Nederland, zijn ceo van de groep.

Tot vorig jaar ging Pakt door het leven als Wenneker Group, lees hier ons interview met Wenneker en Van Wijk over de naamswijziging.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie