PR-bureau It's a Rep overgenomen door Tyto en gaat onder die naam verder

Oprichters Chantal Schepers en Erik van de Nadort treden toe tot leiderschapsteam Tyto.

Tyto-ceo Brendon Craigie (l) met Chantal Schepers en Erik van de Nadort

PR-bureau It’s a Rep is overgenomen door het Europese PR- en communicatiebureau Tyto. Het gaat onder die naam verder.

Chantal Schepers en Erik van de Nadort, oprichters van It’s a Rep, treden toe tot het leiderschapsteam van Tyto. Zij blijven daarnaast verantwoordelijk voor de klantrelaties en campagnes in Nederland.

Beter in buitenland

Tyto is opgericht in 2017 en met meer dan zestig consultants actief in Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Zweden.

De overname van It’s a Rep moet het voor Nederlandse bedrijven makkelijker maken hun pr-activiteiten uit te breiden naar andere landen. Hetzelfde voordeel geldt andersom voor buitenlandse bedrijven op de Nederlandse markt.

Ook ziet Tyto mogelijkheden om beter samen te werken met wereldwijde technologiebedrijven met een regionaal hoofdkantoor in Nederland.

Bekenden van elkaar

De twee bureaus zijn geen onbekenden van elkaar. Tyto en It’s a Rep werken al bijna zes jaar nauw samen als partners, onder meer voor gezamenlijke klanten als Remote, Esri, Online Payment Platform en SoSafe.

Met de investering in Nederland zet Tyto een nieuwe stap in de vorming van een Europese tech-hub voor wereldwijde scale-ups.

Nederland speelt in die wereld een belangrijkere rol en wordt als één van de meest open en aantrekkelijke omgevingen gezien voor de tech-industrie. Dat komt mede door de in 2018 gelanceerde digitaliseringsstrategie.

Brendon Craigie, ceo van Tyton: ‘De invloed van Nederland op de technologiesector groeit en we geloven dat deze strategische uitbreiding ons een nog waardevollere partner voor onze klanten zal maken met ons innovatieve PRWithoutBorders-model.’

Ook voor It’s a Rep zijn er belangrijke voordelen aan de overname. ‘Als onderdeel van Tyto kunnen we niet alleen zelf groter en beter worden, maar kunnen we ook onze klanten helpen datzelfde te bereiken’, zegt Erik van de Nadort. ‘Wij kunnen hen nu ondersteunen met de beste pr- en communicatieservices in vrijwel alle relevante markten’,

De kansen nemen eveneens toe op de arbeidsmarkt, stelt Chantal Schepers: ‘Tegelijkertijd profiteren onze medewerkers van het feit dat ze onderdeel zijn van een internationaal team met ambitieuze en ervaren pr-professionals. Daarbij kunnen zij letterlijk een grenzeloos carrièrepad bewandelen. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie