Raw en MediaMarkt transformeren treinrit naar Cannes tot creatieve denktank

Met een pitch in sneltreinvaart benutten Raw en MediaMarkt de reistijd door 25 talenten te laten werken aan een vraagstuk van Mediamarkt.

Op 16 mei lanceerden Raw samen met partners WeFilm, AdGreen, Clear Music en Jonge Honden het initiatief ‘Stay Grounded’. Een oproep aan de creatieve industrie om het jaarlijkse bezoek aan het Cannes Lions festival in juni per trein te brengen, in plaats van met het vliegtuig.

En zo bezoekt ook Raw met haar Summer Course-groep het festival per trein. De groep van 30-minners bestaat uit een brede afvaardiging van de Nederlandse creatieve industrie. Zowel in functies als in type bureaus.

Om te bewijzen dat de trein op meerdere vlakken een beter alternatief is, heeft Raw een nieuw initiatief gelanceerd: de pitch in sneltreinvaart. Tobias Vermeiren (bestuurslid bij Raw en strateeg bij Dentsu Creative): ‘Ieder jaar reizen we af naar het Cannes Lions Festival met 25 jonge talenten uit onze industrie. De reis wordt normaal gekenmerkt door wachtrijen, douane-checks en vliegtuigmodus. Echter, het reizen met de trein geeft ons de uitzonderlijke kans om de reistijd om te zetten in creativiteit. Een unieke pitch waarin we gezamenlijk een briefing voor MediaMarkt gaan kraken’.

Let’s Go mentaliteit

Op Rotterdam Centraal stapt adverteerder MediaMarkt aan boord om de groep te briefen. Daarna heeft de groep tot eindhalte Cannes de tijd om het campagneconcept uit te werken. Onderweg zal MediaMarkt de concepten reviewen en van feedback voorzien.

Daan Langstraat (manager brand & campaign Benelux, MediaMarkt): ‘Toen Raw mij benaderde voor dit unieke idee hoefde ik niet lang na te denken. Ik kijk ernaar uit om de creatieve talenten op onze merkuitdaging te zien werken onderweg naar Cannes’.

Het is voor het eerst dat een creatieve pitch in een trein wordt gehouden. De winnaar van de pitch zal in samenwerking met MediaMarkt en Wunderman Thompson de campagne ontwikkelen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie