Trending deze week: YouTube Shorts meets TikTok

Het is feest bij de creators! Want ook YouTube komt met nieuwe tools voor Shorts.

YouTube’s Nieuwe Creatieve Toolbox

Niet alleen op TikTok en Instagram, maar nu ook op Shorts kan je gebruik maken van effecten, stickers, live gaan en de welbekende Collab functie.  Deze functie komt TikTok-gebruikers vast bekend voor, want dit is eigenlijk een directe kopie van TikTok waarin je zij-aan-zij formaat video’s kan opnemen met een andere YouTube- of Shorts- video. Daarnaast wordt het platform ook steeds interactiever en zorgt de content voor een hogere engagement. Zo kunnen creators dankzij de Q&A-sticker hun publiek vragen stellen en de  reacties en opmerkingen ontvangen. Ook dit is een functie die we natuurlijk al eerder hebben gezien bij andere kanalen.

Creëer, inspireer en haal het maximale uit je content

De komende weken worden de features uitgerold naar alle makers op iOs, gevolgd door Android. YouTube geeft aan dat deze nieuwe features bedoeld zijn om het creëren van YouTube Shorts eenvoudiger te maken, om makers nog meer te inspireren en om nog meer de connectie met elkaar aan te gaan.

Wij vinden het interessant om te zien dat YouTube, Meta en TikTok de strijd met elkaar aan gaan. Probeert iedereen zijn creators dicht bij zich te houden maar ook te stelen van andere platformen? Is het creëren van features genoeg? Of moeten de platformen meer doen om de 'beste' en 'leukste' te worden of te blijven? We zijn benieuwd hoe de platformen zich van elkaar gaan proberen te onderscheiden in de toekomst.

Creative Social Agency Dorst & Lesser spot wekelijks de laatste trends op social, zodat je weet wat er speelt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie