Ward Graumans van Dawn naar Buck

Graumans werkte de laatste 11 jaar als creative director bij Dawn. Hij ervaart bij Buck een 'ego-loze cultuur'.

Creatief bureau Buck in Amsterdam heeft Ward Graumans aangesteld als creative director. Graumans werkte hiervoor elf jaar lang voor Dawn, als creatief, art director en meest recent creative director. Ook werkte hij als art director voor muziekstations MTV en TMF en als designer voor 3voor12.

Global creative studio Buck is in 2004 opgericht in Los Angeles en heeft daarnaast vestigingen in New York, Sydney en Amsterdam. Het bureau werkt voor merken als Airbnb, Tinder en Polaroid. De Amsterdamse vestiging werd vorig jaar geopend en wordt geleid door Vincent Lammers.

Lammers licht de komst van Graumans toe: 'We waren op zoek naar een creative director die een brug kan slaan tussen ons craft- en productiewerk enerzijds en daarnaast onze branding, design en campagne-ambities. Het profiel van Ward is een perfect fit, met zijn achtergrond in design en animatie vanuit zijn tijd bij MTV en zijn meer recente ervaring vanuit strategisch en conceptueel werk dat hij met Dawn maakte.'

Graumans wordt onderdeel van het Europese creative directors-team van Buck, dat verder bestaat uit Richard Gray en Jennifer Zheng die in Londen zit. De aanstelling van Graumans moet laten zien dat Buck 'nog meer inzet' op Amsterdam als 'creatief achterland'.

Geen ego’s

Graumans over zijn move: 'Buck is een bureau met een ego-loze cultuur, waar álles in het teken staat van het eindproduct. Of het nu gaat om film, design, merkidentiteit, games of iets dat Buck zelf bedenkt. De mogelijkheid om samen te werken met zoveel talent op verschillende vlakken en plekken ter wereld, maakt dit toch wel een droombaan.'

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Greo Belgers
Ward heeft voor Triodos Bank en voor Dawn echt verschil gemaakt. Ik weet dit uit ervaring bij zowel Triodos Bank als Group Director Marketing als bij Dawn waar ik als Strategy Director met hem werkte. Met opnieuw een geweldige move bewijst hij alleen maar mooie merken op zijn CV te hebben staan.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie