Alzheimer Nederland en Greetz laten demente ouderen zingen met muziekkaart

Muziek zou positieve herinneringen ophalen, daarom slaan Alzheimer en Greetz de handen in elkaar en komen met speciale kaart.

Muziek heeft positieve effecten op mensen met dementie. Het kan herinneren oproepen, rust geven of vrolijker maken. Daarom lanceert Alzheimer Nederland in samenwerking met Greetz een muziekkaart (bedacht door DDB Unlimited).

Mensen met dementie kunnen nog prima neuriën of meezingen met muziek van vroeger. Hoe dat komt? Onderzoek wijst uit dat de hersengebieden die betrokken zijn bij muziek relatief gespaard blijven
bij de ziekte van Alzheimer. Op deze manier kunnen zij herinneringen en fijne gevoelens ophalen met behulp van muziek.

Daarom komen Greetz en Alzheimer Nederland met zogeheten ‘Music for Memory Cards’. Op deze manier kun je iemand met dementie verrassen met een kaart met daarop hun favoriete muziek van vroeger.

Een fragment van ‘gouden oude’ speelt af zodra de ontvanger de kaart opent. Ook kun je kiezen tussen de nummers Tulpen uit Amsterdam, Wie is Loesje?, Que Sera Sera en Daar in dat kleine café aan de haven. 

Van elke verstuurde kaartje doneert Greetz 5 euro aan Alzheimer Nederland ten behoeve van onderzoek naar muziektherapie.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie