Coöperatie Univé gaat klanten helpen bij cybercrime met standaard Cyberhulp

Volgens de verzekeraar is cybercriminaliteit inmiddels een groter gevaar dan de huis-tuin-en-keuken woninginbraak.

Coöperatie Univé gaat klanten helpen bij cybercrime met standaard Cyberhulp
Dept

Coöperatie Univé voegt aan al haar schadeverzekeringen standaard Cyberhulp toe. Volgens de coöperatie is Univé de eerste verzekeraar die het standaard toevoegt aan het portfolio. De organisatie geeft aan dat cybercriminaliteit stijgt en dat het inmiddels een groter gevaar is geworden dan de huis-tuin-en-keuken woninginbraak. Bureau Dept ontwikkelde een campagne die mensen bewust moet maken van de aangepaste propositie, daarnaast worden tips en adviezen gegeven die zouden kunnen helpen om  cybercriminelen 'te slim af' te zijn.

Cybercrime voorkomen

Univé noemt namaak-sms’jes van de Belastingdienst met het bericht dat je een paar honderd euro terugkrijgt als een bekend fenomeen waarmee mensen opgelicht worden. ‘Het enige dat gedaan hoeft te worden, is inloggen met de gebruikersnaam en het paspoort. Zo gemakkelijk slaan cybercriminelen toe.’  Marco Nanne, directeur Univé Schade, zegt dat de coöperatie ernaar streeft om haar leden te helpen bij het voorkomen en beperken van zulke risico’s, zodat alleen datgene dat écht nodig is verzekerd hoeft te worden. ‘In een aantal situaties voorziet Univé Cyberhulp in dekking bij cyberschade, terwijl voor 1,1 miljoen leden met een schadeverzekering bij Univé onze cyberhelpdesk dag en nacht klaarstaat. 

Lees ook: In de wereld van cybersecurity is het altijd oorlog

Tekst loopt verder onder de video

Cyberhulp-video

Univé Cyberhulp

De campagne

De campagne van Univé wordt landelijk uitgerold met tv-billboarding, radiospots en een online video waarmee het kijkers bewust wil maken van hun kwetsbaarheid met de nieuwe propositie als mogelijke voorzorgsmaatregel. Verder geeft Sanne Maasakkers, ethisch hacker en volgens Univé een expert in cybersecurity, in een reeks online video’s praktische tips om het cybercriminelen moeilijk te maken. Verder is er een brede online campagne met interactieve banners die de cyberkennis testen. 

Lees ook: 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie