Dick Advocaat nieuwe (ongekroonde) Koning Toto

Oud-trainer Dick Advocaat is de hoofdrolspeler in de nieuwe campagne van Toto. Ook presentator Wilfred Genee is prominent aanwezig.

Dick Advocaat is de nieuwe Koning Toto. In de commercial is te zien hoe de oud-trainer eigenlijk niet zoveel voelt voor de nieuwe rol. Een eindeloze, niet loepzuivere ode van VI Vandaag-presentator Wilfred Genee zet hem er toe aan de kroon toch maar in ontvangst te nemen. De nieuwe campagne van Toto is ontwikkeld door creative agency TBWA\Neboko.

Aftrap

De aftrap van de campagne vond plaats rond het bekendste (voetbal)praatprogramma van Nederland: VI Vandaag. Kijkers van VI Vandaag kregen vorige week na afloop van de uitzending al een voorproefje, met een fragment van de gebeurtenissen tijdens het reclameblok. Wilfred Genee probeerde, samen met tafelgenoot René van der Gijp, Dick Advocaat zover te krijgen om zich te laten kronen. Daar was Advocaat niet van gediend, waarop hij de studio verliet. Kijkers en ook sites als Medianieuws en Sportnieuws prikte al vrij snel door de #waarisdick-stunt heen. 

Credits

Klant: Nederlandse Loterij / TOTO
Bureaus: TBWA\NEBOKO, Mindshare, Greenhouse, Truus, Men in Green
Productiemaatschappij: Studio Studio
Post productie: Post Office en Compound

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie