Nieuw platform brengt vraag en aanbod coronahulp samen

Coronacommunitycare.nl wil centrale plek zijn voor hulpvraag en -aanbod tijdens de coronacrisis

Coronacommunitycare.nl

Het online platform Coronacommunitycare.nl is gelanceerd. Het is een initiatief van sociale onderneming GoodUp. Met het platform wil GoodUp een centrale plaats aanbieden waar concrete activiteiten worden verzameld voor mensen die willen helpen- en mensen die hulp nodig hebben tijdens de coronacrisis.

 Na een inventarisatie onder lopende hulpinitiatieven constateerde GoodUp dat er een bereidheid is onder mensen is om coronahulp te bieden, maar dat er nog weinig om hulp wordt gevraagd*. Volgens de sociale organisatie is het voor de hulpbehoevenden lastig om de hulpvraag te formuleren. GoodUp vertelt: ‘Er zijn partijen in crisismodus en zij kunnen hulp gebruiken, maar zelf hebben ze de ruimte niet om duidelijk uitspreken waar ze behoefte aan hebben waardoor de kans op het mogelijke verkrijgen van hulp onbenut blijft’.

Vraag- en aanbod coronahulp
Vraag- en aanbod coronahulp

Concrete initiatieven

Volgens de initiatiefnemers kunnen mensen en organisaties hun vrijgekomen tijd en kennis aanbieden op coronacommunitycare.nl. Via het platform kunnen ze met ondernemers, individuen en organisaties in contact komen om ze te helpen met concrete initiatieven. De soft launch van het platform is inmiddels geweest. Tijdens de launch werd er een workshop door EY gegeven over risicobeheersing van contracten en werkgeverschap tijdens de coronacrisis. GoodUp geeft aan dat er 680 ondernemers deelnamen.

Inzetten expertise

Hoe werkt het dan? ‘Mensen of organisaties hebben op het platform de mogelijkheid zich aan te melden om hulp of kennis aan te bieden aan bestaande initiatieven, of er kan zelf een initiatief opgezet worden. Zo is er bijvoorbeeld een laptop inzamelingsactie van de Steven Stemerdingschool in Rotterdam georganiseerd, worden er mondkapjes verzameld voor Amsterdamse verloskundigen en hulpworkshops aangeboden voor ondernemers.’

Oproep om te verzamelen

Initiatiefnemer GoodUp wil, met haar partners, putten uit de ervaring die zij zeggen te hebben met het opzetten van publieksinitiatieven en maatschappelijke programma’s. De organisatie wil meedenken over de  initiatieven dieopgezet kunnen worden. Ze roepen daarom ook iedereen op die zich nu nog verzameld heeft via hulpgroepen op Facebook, Whatsapp en Twitter om via coronacommunitycare.nl (CCC) te kijken waar hun hulp gevraagd wordt.

Diana Krieger, initiatiefnemer en ceo van GoodUp: ‘We werken dag en nacht samen met partners zoals Limelights, NN en EY om zoveel mogelijk initiatieven op dit platform te verzamelen. We vragen alle organisaties en individuen die hulp kunnen gebruiken om hun vraag uit te zetten op coronacommunitycare.nl.’ 

*Bron Volkskrant: Artikel coronahulp: veel vraag, weinig aanbod

Lees al onze artikelen die te maken hebben met het coronavrius in ons dossier.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Leon slingerland
Ik heb een initiatief en daar heb ik hulp bij nodig. Het is misschien een idee die het verplegend personeel helpt.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie